מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותתוכנת מחשב ככלי לטיפול בדיכאון

תוכנת מחשב ככלי לטיפול בדיכאון

טיפול וירטואלי לדיכאון. זה אפשרי


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תופעת הדיכאון נקשרת להיבט האישי של האדם, אך גם משליכה על החברה עקב עלויות גבוהות של הטיפול ואובדן ימי עבודה של הפרט. הרבה אנשים שסובלים מדיכאון אינם מקבלים טיפול מתאים או אינם מטופלים כלל מסיבות רבות ביניהן חוסר נגישות לטיפול מבחינה גאוגרפית, עלות גבוהה או חוסר היענות לטיפול. בשנים אחרונות, טיפול וירטואלי תפס תאוצה ומשתמשים בו בתחומים רבים, למשל סוכרת.

 

במחקר השתתפו 396 אנשים אשר חולקו לשתי קבוצות- קבוצה מחקר שעבדה עם התוכנה במהלך 9 שבועות של המחקר וקבוצת ביקורת אשר לא נחשפה לתוכנה ומשתתפיה המשיכו באותו טיפול שהיה להם (טיפול תרופתי, טיפול פסיכותרפי או שילוב של שניהם). איסוף הנתונים התבצע בתחילת המחקר, 9 שבועות לאחר מכן (בסיום המחקר) ו-18 שבועות לאחר תחילת המחקר.

 

התוכנה מכילה 10 נושאים אותם ניתן להשלים תוך 10-60 דקות במהלך 9 שבועות, תלוי במהירות הקריאה של הפרט, מידת ההתעניינות והמוטיבציה שלו. התוכנה מתמקדת בשינוי מחשבות שליליות, ביצוע פעולות הגורמות הנאה, שיפור מיומנויות חברתיות, ביצוע תרגילים להרפייה ולהעלאת תחושה המודעות העצמית.

 

תוצאות המחקר הראו כי הטיפול האינטרקטיבי Deprexic היה יעיל בשיפור תסמיני דיכאון בקרב משתתפים רבים של המחקר, דבר שהוביל בסופו של דבר גם לשיפור התפקוד החברתי של הפרט.

 

(J Med Internet Res 2009, 11(2

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן