מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותתה ירוק מפחית כולסטרול

תה ירוק מפחית כולסטרול

סקירת מחקרים חדשה מצאה כי תה ירוק מפחית את הכולסטרול הכללי והכולסטרול ה"רע"


תה ירוק מסייע למנוע מחלות לב באמצעות מנגנונים שונים (צילום: Shutterstock)
תה ירוק מסייע למנוע מחלות לב באמצעות מנגנונים שונים (צילום: Shutterstock)

 

מחקרים קשרו צריכה של תה ירוק לסיכון מופחת למחלות לב. כעת, סקירת מחקרים חדשה מעלה את האפשרות שהסיבה לכך, לפחות בחלקה, היא שהתה הירוק מפחית את הכולסטרול LDL המכונה "הכולסטרול הרע".

 

חוקרים מבייג'ין שפרסמו את ממצאיהם בכתב העת American Journal of Clinical Nutrition סקרו 14 מחקרים קודמים. בכל אחד מהמחקרים המשתתפים חולקו באופן רנדומאלי לשתי קבוצות: קבוצה ששתתה תה ירוק או נטלה תמצית תה ירוק במשך תקופה של 3 שבועות עד 3 חודשים וקבוצה שקיבלה תה או תמצית ללא רכיבים פעילים.

 

בקרב אלו שקיבלו תה ירוק או תמצית, הכולסטרול ירד בממוצע ב- 7.2 מ"ג/דצ"ל. כולסטרול ה- LDL שלהם ירד ב- 2.2 מ"ג/דצ"ל – הפחתה של קצת פחות מ- 2%. לא היה הבדל ברמות ה- HDL המכונה "הכולסטרול הטוב".

 

ההשפעות מפחיתות הכולסטרול של התה הירוק עשויות לנבוע מהקטכינים (catechins) שבו. הקטכין הוא חומר בעל תכונות נוגדות חמצון שמנטרלות רדיקאלים חופשיים בגוף והחוקרים מאמינים כי הוא גם מפחית את הספיגה של הכולסטרול בגוף ולכן מסייע להפחית את רמות הכולסטרול. מחקרים קודמים מצאו כי לקטכין תכונות חשובות אחרות לבריאות הלב כמו הפחתת דלקתיות בכלי דם ואפילו דילול הדם וסיוע במניעת קרישי דם.

 

חשוב להבין כי ההשפעה של התה על הכולסטרול שנמצאה במחקר היא קטנה יחסית והוא אינו יכול להוות תחליף לטיפול תרופתי להפחתת כולסטרול. יחד עם זאת, התה הירוק יכול להיות חלק מתזונה בריאה ללב.

 

 

Am J Clin Nutr. doi: 10.3945/ajcn.110.010926

 

 עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה