לחץ דם
מנהלי קהילה
תבשיל קארי מלוח כמו מי-ים
אזהרת מלח: מחקר חדש חושף רמות מפתיעות של מלח במוצרי קארי
בשנים האחרונות האוכל האסיאתי ובמרכזו- מוצרים המבוססים על תבלין הקארי, נהיה יותר ויותר פופולארי בעולם המערבי. רבים חושבים כי מדובר במזון בריא, לפחות בריא יותר מאשר מזונות רבים אחרים שאנו אוהבים להזמין הביתה בטייק אווי. אבל מחקר חדש מראה כי אנשים שצורכים באופן קבוע מנות המבוססות על קארי עלולים לפגוע בבריאות הלב שלהם.
החוקרים הבריטיים בחנו את רמות המלח של 784 מוצרי קארי מסופרמרקטים, חנויות עצמאיות ומסעדות. נמצא כי טייק-אווי של מזון אינדיאני ודרום-אסיאתי, ארוחות מוכנות ורוטבי בישול, נוטים להכיל רמות גבוהות מאוד של מלח, שעלולות להוביל ליתר לחץ דם, התקפי לב ושבץ מוחי.
לדוגמא מוצר מאיסלנד של עוף טיקה קפוא, מכיל 7.2 גרם מלח לאריזה של 450 גרם המיועדת ליחיד. מדובר בכמות גבוהה הרבה יותר מהכמות היומית המומלצת.
לפי המחקר ארוחה של תבשיל קארי קנוי, יחד עם אורז, לחם נאן הודי, מנת תוספת וצ'טני עלולה להגיע ל- 20.5 גרם מלח. יותר משלוש וחצי פעמים מהצריכה היומית המקסימאלית המומלצת של מלח בארוחה אחת.
שש מהארוחות המוכנות ליחיד שהחוקרים בדקו, היו מלוחות יותר ממי- ים. בנוסף, מלח ברטבי בישול נע בין 0.5 גרם ועד ל- 2.49 גרם. יותר ממחצית מהחמוצים שנבחנו היו מלוחים יותר ממי ים, חלקם בצורה משמעותית.
החוקרים הזהירו שאנשים צורכים באופן עיוור רמות מסוכנות של מלח. לדבריהם המחסור בסימון ברור של רכיבים תזונתיים, בשילוב עם תבלינים חריפים המטשטשים את הטעם המלוח, מביא לכך שאנשים לא מודעים לכמות המלח שהם אוכלים.
דובר ארגון הלב הבריטי אמר כי רמת המלח בחלק ממוצרי הקארי היא שערורייתית וכי יצרני המזון צריכים לספק לצרכנים מידע ברור יותר על המלח שהם צורכים במזון.
המחקר הבריטי פורסם זמן קצר לאחר שפאנל מומחים אמריקאיים קבע כי יש להגביל בחקיקה את כמות המלח המוסף למזון המעובד, כחלק מהמלחמה בנזקי הנתרן.
לכתבה בעיתון הדיילי מייל הבריטי
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה