מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותתאי גזע- טיפול עתידי לכאב גב תחתון?

תאי גזע- טיפול עתידי לכאב גב תחתון?

תזה חדשה סוקרת את הידע על יכולת הדיסקים להתחדש ואת האפשרות של שימוש בתאי גזע לטיפול בדיסקים


כאב גב תחתון עלול להיגרם בשל התנוונות הדיסקים בין החוליות (צילום: panthermedia)
כאב גב תחתון עלול להיגרם בשל התנוונות הדיסקים בין החוליות (צילום: panthermedia)

 

בקרב אנשים רבים, כאב גב תחתון נגרם בשל התנוונות הדיסקים שבין החוליות. טיפול במצב באמצעות תאי גזע, יוכל אולי להיות אלטרנטיבה לפרוצדורות הניתוחיות שקיימות היום. כך עולה מתזה שהוצגה באוניברסיטת Gothenburg בשוודיה.

 

במקרים רבים, התאים שבדיסק הבין- חולייתי שהתנוונו (שעשוי בעיקר מרקמה סחוסית) לא מתפקדים כרגיל, והדיסק מתייבש, מה שפוגע בתפקודו ומוביל לכאב גב תחתון.

 

המומחים מסבירים כי באופן כללי מאמינים שלסחוס אין כמעט יכולת להחלים אם בכלל. בנוסף, הידע על האופן בו מתרחשת חלוקת התאים בדיסקים הבין-חולייתיים עדיין מוגבל.

 

אבל, התזה החדשה מתארת כיצד המדענים למדו על התחלקות התאים בדיסק ואת האפשרות של השפעה על הדיסק באמצעות השתלת תאים.

 

בניסויים שבוצעו על חיות ובניסויים שנערכו על דיסקים אנושיים שהוסרו במהלך ניתוחים, חוקרים זיהו אזורים בהיקפי הדיסקים בהם לתאים יש תכונות הדומות לאלה של תאי-גזע והם כנראה תורמים לגדילתם של תאים חדשים ומספקים לדיסק יכולת מסוימת של החלמה- עצמית. בנוסף, מדענים בחנו גם את האפשרות של השתלת תאים לדיסק באמצעות הזרקת תאי גזע אנושיים לאזורים פגועים בדיסק בגופם של בעלי חיים. הדמיות MRI הראו כי תאי הגזע שהושתלו שרדו, ושהם התפתחו לתאים שהיה להם תפקוד דומה לזה של תאי דיסק וכי הייתה רמה מסוימת של החלמה בדיסק.

 

התוצאות של ניסויים אלה יעודדו חוקרים נוספים לבחון האם זה אפשרי לחדש דיסק בין חולייתי או למנוע את המשך תהליך ההתנוונות של דיסק, באמצעות טיפולים ביולוגיים שיכולים להיות פשוטים הרבה יותר למטופלים מאשר טיפולים ניתוחיים.

 

למאמר המלא באתר האוניברסיטה

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה