מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

כליות ודיאליזה

מנהלי קהילה

פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
ד
ד"ר פזית בקרמן
מנהלת המכון הנפרולוגי בשיבא. סיימה התמחות ברפואה פנימית בהדסה עין כרם והתמחות-על בנפרולוגיה בשיבא. השתלמה שלוש שנים באוניברסיטת פנסילבניה, ארה"ב במחקר בסיסי של מחלות כליה ופרסמה מאמרים בנושא. בעלת ניסיון קליני מגוון בקרב מטופלי דיאליזה, מטופלי אי ספיקת כליות חריפה וכרונית ומחלות כליה שונות. עוסקת גם במחקר קליני ובסיסי במכון הנפרולוגי בשיבא.

מובילי קהילה

מחוברת פז מושקוביץ
מחוברת פז מושקוביץ
נעים מאד, פז - מובילת קהילת כליות ודיאליזה. ראשית מוזמנים לתכנית הרדיו שלי "הרוקנרול של החיים" בעמוד "מחוברת פז מושקוביץ" ובערוץ היוטיוב. כל שאלה שתירצו לשאול אותי אני כאן עבורכם. במקצועי אני מאמנת בכירה, מרצה ויוצרת, כותבת הרצאות השראה לאנשים והרצאות עסקיות. אני מחוברת לדיאליזה מזה 30 וחצי שנים, 3 השתלות כליה שנכשלו ומאה ניתוחים. דרך סיפורי האישי רב התהפוכות, אני מציעה לכם כלים שיאפשרו לכל אחד להתחבר לחיים שלו, ולהתגבר על קשיים בתחום האישי ובתחום הקריירה והעסקים, ובוודאי שבתחום התמודדותכם עם עולם הכליות. הוצאתי לאור את הספרים: "מחוברת - צופן ליזה" ו"השמיים הם לא הגבול" ומעבירה מופע-הרצאה "מחוברת" שמעניק פרספקטיבה וכלים לחיים. יש לי ולבעלי מקס 11 ילדים כלבתולים שהם אהבה ללא תנאי. מומלץ בחום גם לבריאות שלנו הנפשית והפיסית :) ולמי ששואל אז אסור לי ללדת ילדים, כאן עבורכם תמיד לכל שאלה ושיתוף! לחיזוק מוטיבציה והשראה תוכלו לצפות בקטעים נבחרים מתכנית הרדיו בלינק הבא: https://www.youtube.com/playlist?list=PL1QPzpvna7OzfBMpmM9pKwBM8r1sQyGUY
כמוניכליות ודיאליזהחדשותשתלי שבלול עשויים להיות בטוחים למושתלים

שתלי שבלול עשויים להיות בטוחים למושתלים

בתנאים מסוימים, שתלי שבלול עשויים לסייע למושתלי כליה שאיבדו את שמיעתם, בלי לסכן את בריאותם


 נדרשים מחקרים נוספים על שימוש בשתלי שבלול בקרב מושתלי כליה (צילום: Shutterstock)
נדרשים מחקרים נוספים על שימוש בשתלי שבלול בקרב מושתלי כליה (צילום: Shutterstock)

 

אנשים שעברו השתלת כליה נמצאים בסיכון לאיבוד שמיעה כתוצאה מהטיפולים התרופתיים הקשורים להשתלה. מחקר קטן מצא כי תחת תנאים מסוימים, שתלי שבלול עשויים להוות דרך יעילה ובטיחותית לסייע למטופלים אלה.

 

החוקרים מאוניברסיטת Georgia Health Sciences University מסבירים כי האנטיביוטיקה והתרופות המדכאות את מערכת החיסון שמושתלי כליה נוטלים, עשויות לגרום לחירשות. לדבריהם, האנטיביוטיקה עשויה לפגוע במספר המוגבל של תאים באוזן הפנימית המפיקים את כמות הנוזלים המעטה הדרושה להמרת גלי קול לאותות עצביים שהמוח יכול לפרש. כאשר הורסים את היכולת לייצר נוזל, המערכת לא מתפקדת.

 

בנוסף, תרופות שמונעות ממערכת החיסון לתקוף איבר מושתל עשויות להותיר את האוזן הפנימית פגיעה לזיהומים. למעשה, מושתלי שבלול באופן טיפוסי מקבלים חיסונים להגברת התגובה החיסונית לזיהומים נפוצים, מכיוון שאלקטרודה המחברת את המכשיר לאוזן הפנימית עשויה להוות מעבר לחיידקים ווירוסים.

 

החוקרים מסבירים כי אם מחזקים את מערכת החיסון כדי שתעבוד טוב יותר, גופם של אנשים עשוי לדחות את האיבר שהושתל בהם. לכן, שתלי שבלול אינם טיפול נפוץ בקרב אנשים עם מערכת חיסון חלשה, כמו מושתלי כליה.

 

כעת, מחקר קטנטן שפורסם בכתב העת American Journal of Otolaryngology מספק עדויות לכך שמטופלים יכולים לשקם את השמיעה שלהם בעזרת שתל שבלול, בלי סיכונים נוספים לבריאות, אם הם מחכים לפחות 6 חודשים לאחר הניתוח להשתלת הכליה ונוטלים את האנטיביוטיקה הנכונה לפני ואחרי הפרוצדורה להשתלת השבלול.

 

שני מחקרים קודמים תיארו את הניסיון בשתלי שבלול במושתלי כליה. הם כללו יחד רק כ- 12 מטופלים. המחקר החדש התרכז בשני מטופלים.

 

המטופלת הראשונה: אשה בת 47 שאיבדה את שמיעתה 5 שנים לאחר שקיבלה כליה מקרוב משפחה, בעקבות זיהום קשה שהביא לאשפוזה במחלקת טיפול נמרץ ודרש טיפול במספר תרופות אנטיביוטיות חזקות. היא קיבלה שתל שבלול 18 חודשים לאחר הזיהום ו- 6 שנים לאחר השתלת הכליה. הטיפול שלה כלל מתן אנטיביוטיקה לווריד לפני הניתוח ואנטיביוטיקה בבליעה במשך שבוע לאחר מכן, כמו גם המשך נטילת התרופות הרגילות שלה למניעת דחיית השתל. השמיעה שלה חזרה לעצמה 13 חודשים לאחר מכן.

 

המטופל השני היה גבר בן 50 שקיבל תרומת כליה מאדם שנפטר וחווה איבוד שמיעה קשה 6 שבועות לאחר זיהום מוחי חמור. הוא קיבל שתל שבלול 7 חודשים לאחר ההשתלה יחד עם טיפול אנטיביוטי דומה. לאחר 14 חודשים, כ- 75% מהשמיעה שלו שוחזרה.

 

החוקרים מציינים כי המחקר מתווסף לעדויות ההולכות וגדלות לכך שניתן להגיע להשתלת שבלול מצליחה במטופלים שנבחרו כמתאימים, לאחר השתלת כליה. הם ממשיכים להשתמש בשתלי שבלול באופן סלקטיבי במושתלי כליה נוספים ומתכננים לבצע מחקר גדול יותר בקרוב.

 

 

לפרטים נוספים באתר Georgia Health Sciences University