מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותשתיה מפחית עלולה להעלות את לחץ הדם

שתיה מפחית עלולה להעלות את לחץ הדם

ניסוי חשף כי שתיית משקה מפחית מעלה את לחץ הדם יותר משתיית אותו משקה מבקבוק זכוכית. הסיבה: ביספינול A


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

אכילה או שתיה מפחיות וקופסאות שימורים שבציפוי שלהן קיים החומר ביספינול A ומבקבוקי וכלי פלסטיק המכילים את הכימיקל, עשויה להעלות את לחץ הדם באופן מיידי. כך עולה ממחקר חדש שממצאיו פורסמו בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי Hypertension.

 

ביספינול A – או בקיצור BPA – הוא חומר כימי המצוי בשימוש נרחב בייצור פלסטיק שקוף וקשיח הנקרא פוליקרבונט, המשמש אינספור מוצרים שונים, בהם בקבוקי שתיה, ציפוי של קופסאות שימורים ופחיות (למניעת חלודה), כלים מפלסטיק המשמשים לאחסון מזון וקבלות נייר מקופות. הכימיקל מחקה את פעילות ההורמון אסטרוגן בגוף.

 

מחקרים קשרו את ה-BPA למגוון בעיות בריאות בהן מחלות לב, בעיות התפתחות ולחץ דם גבוה. מחקרים גם הראו כי ה-BPA יכול לחלחל מהכלים המכילים אותו למזונות ומשקאות.

 

במחקר הנוכחי חוקרים מהאוניברסיטה הלאומית סיאול בדרום קוריאה ביקשו לבחון אם שתיית משקה מפחית אכן משפיעה באופן ישיר על לחץ הדם. לשם כך הם ערכו מחקר מבוקר בקרב 60 מבוגרים קוריאנים מעל גיל 60. כל נבדק הגיע לאתר המחקר שלוש פעמים ובכל פעם התבקש לשתות חלב סויה באריזה אחרת: בשני בקבוקי זכוכית, שתי פחיות או פחית אחת ובקבוק זכוכית אחד. שעתיים לאחר שתיית החלב החוקרים בדקו את ריכוז ה-BPA בשתן, את לחץ הדם ואת קצב הלב של הנבדקים. החוקרים בחרו להשתמש בחלב הסויה מאחר ואין בו רכיבים ידועים העשויים להעלות את לחץ הדם.

 

ריכוז ה-BPA בשתן עלה עד פי 16 לאחר צריכת המשקה בפחיות בהשוואה לצריכת המשקה בבקבוקי זכוכית. במקביל, לחץ הדם הסיסטולי (הערך הגבוה במדידת לחץ הדם, המבטא את הלחץ המופעל על דפנות כלי הדם בעת התכווצות שריר הלב) עלה בכ-4.5 מ"מ כספית לאחר שתיית שתי פחיות של המשקה בהשוואה לצריכת המשקה בבקבוקי זכוכית.

 

 

HYPERTENSIONAHA. Published online before print December 8, 2014