מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

דיכאון וחרדה

מנהלי קהילה

אורית זאבי יוגב
אורית זאבי יוגב
מ.א בפסיכולוגיה קלינית – רפואית מן האוניברסיטה העברית בירושלים ותואר מ.א קליני בעבודה סוציאלית מאוניברסיטת חיפה. זוכת פרס האוניברסיטה ע"ש קלנר על הישגים יוצאי דופן בטיפול במשפחות רב בעיתיות. עבדתי הרבה עם הריונות בסיכון ובמחלקות פסיכיאטריות סגורות. בשנים האחרונות בעקבות עבודה במרפאה אנדוקרינולוגית עוסקת רבות בהשמנה קיצונית של מבוגרים, נוער וילדים ואף כתבתי על כך ספר, "רדו ממני", שמשפיע על אופן ראיית הנושא והטיפול בו.
ד''ר אורן טנא
ד''ר אורן טנא
פסיכיאטר מומחה, מנהל המערך הפסיכיאטרי באיכילוב מייסד ומנהל רפואי של מכון מנטליקס, מרצה מבוקש באקדמיה ובחברות מסחריות, מגיש התוכנית ד"ר נפש בערוץ דוק
ד
ד"ר עודד טלמור
פסיכיאטר מומחה למבוגרים עוסק באבחון, ייעוץ וכתיבת חוות-דעת במצבי דיכאון, חרדה, פוסט טראומה, OCD ומשברי חיים/
ד
ד"ר שרון פורת
רופאה מתמחה בפסיכיאטריה של המבוגר עוסקת באבחון דיכאון, חרדה OCD ומצבים טראומתיים. מתמחה בבריאות הנפש של האישה במעגל הפיריון.
כמונידיכאון וחרדהחדשותשקרים פוגעים בבריאות

שקרים פוגעים בבריאות

מחקר: כשאנשים משקרים פחות הם סובלים פחות מבעיות בריאות פיזיות ונפשיות


פחות שקרים - פחות כאבים (צילום: Shutterstock)
פחות שקרים - פחות כאבים (צילום: Shutterstock)

הימנעות משקרים עשויה לשפר באופן משמעותי את הבריאות הפיזית והמנטלית. כך עולה ממחקר חדש שהוצג בכנס השנתי של איגוד הפסיכולוגים האמריקאיים.

 

עדויות קודמות הצביעו על כך שאמריקאים מספרים 11 שקרים בשבוע בממוצע. חוקרים מאוניברסיטת נוטרדאם ביקשו לבדוק איך השקרים משפיעים על הבריאות.

 

במחקר השתתפו 110 נבדקים בגילאי 71-18. מחציתם קיבלו הוראה להפסיק לשקר – שקרים גדולים וקטנים כאחד – במשך 10 שבועות. הם הונחו לומר את האמת או להימנע מלהשיב על שאלות במקום לשקר. יתר המשתתפים שימשו כקבוצת ביקורת שלא קיבלה הוראות מיוחדות לגבי שקרים.

 

שתי הקבוצות הגיעו למעבדה בכל שבוע כדי להשלים שאלונים שמדדו בריאות ומערכות יחסים ולעבור בדיקות פוליגרף שהעריכו את מספר וסוג השקרים שסיפרו באותו השבוע.

 

החוקרים מצאו שכאשר אנשים משקרים פחות, הם מתלוננים פחות על בעיות רפואיות ומדווחים על שיפור ביחסים החברתיים.

 

לדוגמא, כאשר משתתפים סיפרו פחות שלושה שקרים בהשוואה לשבועות אחרים, היו להם בממוצע פחות ארבע תלונות הקשורות לבריאות הנפש כמו תחושת לחץ או מלנכוליה ופחות שלוש תלונות פיזיות כמו כאבי גרון וכאבי ראש.

 

בשבועות בהם משתתפים שיקרו פחות, הם דיווחו על שיפור ביחסים החברתיים שלהם ועל שיפור באופן בו התנהלו האינטראקציות החברתיות שלהם באותו שבוע.

 

 

American Psychological Association’s 120th Annual Convention

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה

ישנם שקרים שהם בלתי נמנעים אך כשהדבר הופך לדרך חיים אנו נכנסים למעגל ומערכות יחסים מגובות בשקרים, הדבר יוצר תחושה אצל האדם שהקשרים לא נקיים, הוא לעיתים מוטרד מזה שהוא צריך לשמר את הגירסה השיקרית ולא לשכוח אותה ואנו מוצאים עצמינו פתאום ששקרינו מתגלים מפני שבסופו של דבר אנו מתחילים לסתור את עצמינו ואנו נקלעים למצבים לא נעימים שאנו מתרצים בעוד שקר. בסופו של דבר זה מביא את האדם שמשקר לתחושת מגננה מתמדת וחוסר נוחות ועליתים אף למעגל קסמים קשה ואכזרי הפוגע בכל חלקה טובה.

אף על פי שפרויד אמר פעם שעדיף שקר עדין על אמת בוטה ופוגענית. כל מקרה לגופו של עניין.

Dov-c3c4
07/08/12 19:57

הפוך

המחקר אומר לא אשקר אקבל תוספת ריאות.

אני טוען  שאדם  בריא אין בו צורך לשקר.