מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

הפרעות אכילה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר איתן גור
מנהל המרכז להפרעות אכילה ומשקל במרכז הרפואי ע"ש חיים שיבא, תל השומר.
דנה צינמן ליטרט
דנה צינמן ליטרט
פסיכולוגית קלינית. למדתי באוניברסיטת תל אביב, אני מטפלת בילדים, נוער ומבוגרים. אני עובדת כבר הרבה שנים במערך להפרעות אכילה לילדים ונוער בתל השומר, תחילה כמדריכה במחלקה להפרעות אכילה, בהמשך פסיכולוגית באשפוז יום, עשיתי את ההתמחות האשפוזית במחלקה וגם את התזה כתבתי בנושא הפרעות אכילה והפחד מהחיים. בשבע השנים האחרונות אני פסיכולוגית במרפאה להפרעות אכילה (הייתי שותפה בהקמתה). בנוסף, יש לי קליניקה פרטית ברמת השרון שם אני מטפלת גם בבוגרות המתמודדות עם הפרעות אכילה.
מורן וילנר סקאל
מורן וילנר סקאל
שלום, אני מורן, פסיכולוגית לאחר התמחות קלינית. בשנים האחרונות עבדתי במרפאה וגם במחלקה להפרעות אכילה לנוער בתל השומר. בעבודתי פגשתי מקרוב את המצוקה, הקושי והמורכבות שפוגשות המתמודדות ופוגשים המתמודדים עם הפרעות אכילה, ונושא זה קרוב מאוד לליבי. כיום יש לי גם קליניקה פרטית בצפון תל אביב : https://www.moranws.com/ אני מאמינה שחלק חשוב מתהליך ההחלמה הוא היכולת לא לחוש לבד, בייחוד במצבים וברגעים בהם נדמה שאף אחד אחר לא מבין מה עובר עלייך, והתחושה יכולה להיות מאוד בודדה. לתחושתי, כל אחת וכל אחד ראויים לחיות חיים מלאים ועשירים, ואני מאחלת לך להצליח להגיע לכך!
אפרת וייס שורץ
אפרת וייס שורץ
נעים מאד, אני אפרת, דיאטנית קלינית, בעלת 12 שנות ניסיון בטיפול בהפרעות אכילה במבוגרים ובמתבגרים. בוגרת תואר ראשון בתזונה מטעם האוניברסיטה העברית ובעלת תואר שני במדעי הרפואה מטעם אוניברסיטת תל אביב. דיאטנית קלינית בצוות הטיפולי של המרכז להפרעות אכילה במבוגרים במרכז הרפואי שיבא תל השומר, חברה בצוות הטיפולי במסגרת הדיור המוגן של הבית השיקומי לנשים מחלימות מהפרעות אכילה בהוד השרון, ומטפלת במבוגרים ובמתבגרים המתמודדים עם הפרעות אכילה בקליניקה פרטית בהרצליה.
כמוניהפרעות אכילהחדשותשקילה של ילדים יכולה להוביל להפרעות אכילה

שקילה של ילדים יכולה להוביל להפרעות אכילה

מומחה עולמי בתזונה מאמין ששקילה של ילדים קטנים לא רק שאינה עוזרת במניעת השמנת יתר אלא אף עלולה להוביל להפרעות אכילה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

על פי פרופסור מאוניברסיטת אוקספורד, ניתן להילחם בבעיה של השמנת יתר על ידי כך שבמשפחות היו אוכלים ביחד ארוחות מסודרות ומשקיעים זמן בהכנת מזון טרי וארוחות ביתיות.

 

הוא מאמין כי הסיבות להשמנת יתר הן:

 

ראשית, זה ישמע לכם מוזר - חימום מרכזי. בעבר על מנת לשמור על חום הגוף היה צריך להיות פעיל גופנית ולשרוף אנרגיה. אנשים רעדו מקור, השיניים נקשו ואפילו פעולות אלה שורפות אנרגיה.

 

שנית, רק בשלושים השנים האחרונות יש כזה מגוון עצום של מזונות. בעבר, שהיה לבני אדם מעט לחם, מקסימום איזה חמאה או ריבה תוצרת בית למרוח על הפרוסה, אנשים לא היו אוכלים כל כך הרבה.

 

שלישית, כמות הפעילות הגופנית שאנשים עושים השתנתה. בעבר רב הילדים היו הולכים לבית הספר, היו שותפים פעילים במטלות הבית, והיו משחקים עם חברים בחוץ ולא מול המחשב.

 

הפרופסור מציין כי הוא אינו מציע להזיז את הזמן לאחור, אך בהחלט כן לעשות כמה התאמות למציאות החדשה.

 

פרופסור אחר, יועץ של ארגון הבריאות העולמי גם מאמין כי שקילה של ילדים בגיל צעיר אינה מסייעת לפתירת הבעיה ורק עלולה להוביל לבעיות נפשיות ולהפרעות אכילה. לדבריו רק שליש מהילדים אשר סובלים מדרגות שונות של השמנת יתר יסבלו גם בבגרותם מהשמנת יתר. הדפוס מתקבע בגיל ההתבגרות. והוא מציע לשים דגש על ללמוד להעריך וליהנות ממזון איכותי, ולשבת לאכול יחד כמשפחה. 

 

תורגם ונערך ע"י מיכל אפק

 כל הכבוד. במהלך עבודתי, ראיתי בני חמש עשרה, בעלי עבר דיאטטי של קשישים, היות וחוויות השקילה שלהם החלו בגיל ארבע. בגיל חמש עשרה היו מאחוריהם אחד עשרה שנים של דיאטות!!!. אנחנו גם יודעים שכל דיאטה שלא הצליחה, סטטיסטית, מפחיתה את סיכויי ההצלחה בפעם הבאה..... נוסיף לזה את חווית התסכול, הפגיעה בתחושת היכולת העצמית, האמון בעצמי וקשת שלמה של חוויות וציפיות(סביבה, משפחה), המתלווה לטיפול הדיאטטי בכדי להבין עד כמה החוויה עלולה להיות הרסנית ופוגענית. מעבר לכך, ישנן תקופות בחיים שילדים משמינים, כל עוד אין המדובר בסטייה מתמשכת וקיצונית, אין לשים על כך תווית שלילית ולהכניס את הילד למצוקה. אפשר להניח לדברים ולעתים, הם מסתדרים מאליהם. אורית 

חבל שבארה"ב לא קראו את  הצעתו של פרופ' הנרי מאוקספורד  שהבאת כאן. בדיוק ה- U.S. Preventive Services Task Force
יצא עם הכרזה שיש לאפיין את ההשמנה כבר מגיל צעיר.

http://www.ahrq.gov/clinic/uspstf/uspschobes.htm