מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותשעורה ושיפון טובים למאזן סוכר ולתחושת השובע

שעורה ושיפון טובים למאזן סוכר ולתחושת השובע

כדאי לוותר על חיטה


בניגוד להשפעה הלא מייטיבה של מוצרי חיטה, עדויות ממחקרי תצפית מראות שתזונה עתירת דגני שעורה מלאה או שיפון מקטינה סיכוי השמנה ושאר מחלות הקשורת בסינדרום המטבולי כמו סוכרת או מחלות לב. עבודה חדשה במסגרת HEALTHGRAIN מצביעה על מנגנון פוטנציאלי להשפעה זו.


השעורה המלאה עשירה בפחמימות שאי אפשר לעכל (סיבים תזונתיים ועמילן עמיד לפירוק) ולכן מעודדת בקרה גליצמית דרך הפעלת תסיסה של חיידקי המעי.
תסיסה זו קשורה עם שחרור אנזימי מעי כמו GLP-1 שידוע ביכולתו להקטין סיכוי לסינדרום המטבולי כמו גם להגביר את תחושת השובע.
את הנגזרת של ה- GLP-1 מפעילים עכשו כתרופה לסוכרת ולהשמנה, אבל כאן ובאופן טבעי זאת השעורה שמעודדת את פעולתה.
ואכן, תוספת של מוצרי שעורה מלאה, עתירי סיבים ועמילן עמיד, משפרת משמעותית את רגישות האינסולין אצל חולי סוכרת 2 בהשוואה לתוספת מוצרי חיטה מלאה או לבנה.


ועוד, גם מוצרי שיפון (לא כולם באותה מידה) משפרים פרופיל גלוקוז בדם בעקבות ארוחה ומפחיתים את תחושת הרעב.
נראה שאכן כדאי לעבור מחיטה לדגני שעורה ושיפון.


HEALTHGRAIN ConferenceMay 5-7 in Lund, Sweden
 

 אין פלא שמייצרים עכשו פסטה חדשה המבוססת על שעורה.

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

בלי סוכר או עם סוכר זה לא כל כך משנה כי הבעיה העיקרית היא הקמח הלבן...שמתפרק במהירות לסוכר.

מינרבה1
10/05/10 15:39

גילית לאחרונה קונדיטוריה, לרוב נמנעתי לגמרי ממקומות מסוג זה, הם מוכרים לחמים משיפון ופשתן, כמעט בלי מלח, ועוגות ועוגיות בלי סוכר, מקמח מלא/שפון וכד'.

מאחר ובזמן האחרון, הייתי קצת בדאון, קניתי קצת ואכלתי קצת, וראה זה פלא, רמת הסוכר לא עלתה, גם המשקל לא, ואכלתי ונהניתי עד אין קץ.

כיבדתי גם אנשים "נורמלים", דהיינו לא סוכרתיים, ועד שלא סיפרתי להם לא ידעו מה הם אוכלים.

בגלל סיבות אתיות, איני מפרסמת את שם הקונדיטוריה, אלא אם כן אקבל אישור.