דיכאון וחרדה
מנהלי קהילה
שעה של פעילות בשבוע עשויה להגן מפני דיכאון
מחקר גדול מצא כי פעילות גופנית מפחיתה סיכון להתפתחות דיכאון, אפילו כשמבצעים מעט פעילות ואפילו כשלא מתאמצים במיוחד. מה לגבי חרדה?
פעילות גופנית קבועה, בכל עצימות, מפחיתה את הסיכון להתפתחות דיכאון באופן משמעותי. אפילו שעה אחת בשבוע תעזור. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת American Journal of Psychiatry.
החוקרים, צוות בין לאומי בראשם חוקרים מכון בלאק דוג באוסטרליה, התבססו על נתונים של כ-34,000 מבוגרים נורווגים, שהיו במעקב במשך 11 שנים. בתחילת המחקר הנבדקים, שהיו ללא תסמינים של דיכאון או חרדה וללא מחלות גופניות מגבילות, התבקשו לדווח על תדירות הפעילות הגופנית שביצעו ועל מידת המאמץ במהלכה – בלי שהם מתנשפים ומזיעים, מתנשפים ומזיעים או שהם מתישים את עצמם. בהמשך הנבדקים מילאו שאלונים לבחינת תסמינים של דיכאון וחרדה.
נמצא כי לאנשים שדיווחו כי אינם מבצעים פעילות גופנית בתחילת המחקר היה סיכון גבוה ב-44% לפתח בהמשך דיכאון בהשוואה לאלה שהתעמלו בין שעה לשעתיים בשבוע, כאשר רוב ההשפעות המגנות התקבלו כבר לאחר שעת פעילות אחת. לעומת זאת, הסיכון של אדם לפתח חרדה לא הושפע מהפעילות הגופנית שביצע – בכל תדירות ועצימות.
החוקרים לקחו בחשבון בניתוח הנתונים משתנים שהיו עלולים להתערב ולהשפיע על הקשר בין פעילות גופנית לבין דיכאון וחרדה, לרבות מצב סוציו-אקונומי, גורמים דמוגרפיים, שימוש בסמים או אלכוהול, מידת ההשמנה (לפי מדד BMI), הופעה חדשה של מחלה גופנית ואפילו תמיכה חברתית. לפי חישוביהם, ניתן היה למנוע 12% ממקרי הדיכאון אם המשתתפים היו מבצעים אפילו שעה אחת של פעילות גופנית בכל שבוע.
בימים בהם אורח חיים יושבני הופך להיות נורמה ושיעורי הדיכאון עולים, ממצאי המחקר החדש חשובים, מאחר שהם מראים כי אפילו שינויים קטנים באורח החיים עשויים להוביל להטבות משמעותיות לבריאות הנפש.
ומה באשר לאלה שכבר סובלים מדיכאון? לפי עדויות רבות שהצטברו – פעילות גופנית תוכל לסייע להפחתת תסמיני הדיכאון. בשנת 2013 פורסמה סקירת Cochrane (גוף שעורך מחקרי ענק בתחום הבריאות באמצעות סקירת מחקרים רבים) שכללה את כל המחקרים שבוצעו עד אז – 37 מחקרים מבוקרים שהשוו התעמלות לטיפולים אחרים, לנטילת פלצבו או ללא טיפול בכלל, בקרב אנשים שסובלים מדיכאון. ניתוח של שבעת המחקרים שהשוו פעילות גופנית עם טיפול פסיכולוגי, לא העלה הבדל משמעותי בין ההשפעה של ההתעמלות להשפעה של הטיפול הפסיכולוגי על תסמיני הדיכאון. ניתוח של ארבעת המחקרים שהשוו פעילות גופנית לטיפולים תרופתיים לא מצא הבדל משמעותי בין ההשפעה של התרופות להשפעה של ההתעמלות על תסמיני הדיכאון. במחקר אחר 45% מהאנשים שהשתתפו בתוכנית פעילות גופנית לא עמדו בקריטריונים של דיכאון לאחר 4 חודשים, בהשוואה ל-31% שנטלו גלולות פלצבו.
American Journal of Psychiatry Published online: October 03, 2017
יוסי 111
למה אתה עושה פירסומת למכון השרלטני הזה ???? שומר נפשו ירחק משם !!!
jacben
לא מדוייק. אני כבר 40 שנה חווה חרדות , ועוסק בפעילות גופנית לסרוגין ,בממוצע יותר פעמים פעילות ספורטיבית מאשר מפגשים של חרדות, בממוצע 20%/80% ,ולמרות זאת הפעילות הספורטיבית שלי שעוסקת רק ל24/48 שעות, לא פטרה אותי מהתקפי חרדות מידי פעם עד למצב down . כיום שיניתי כוון והתחברתי "למרכז אורה גולן " המטפל במערכת הרגשית שבךללא תרופות ובלי כלום ,אני אחר 2 ביקורים מתוך 6 וכבר יש בי שיפור משמעותי ,אני ממליץ.