מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותשמן זית מקנה תחושת שובע

שמן זית מקנה תחושת שובע

מחקר מצא כי שמן זית גורם לתחושת שובע. הסיבה: התמציות הארומאטיות שבשמן


שמן זית משביע יותר (צילום: Shutterstock)
שמן זית משביע יותר (צילום: Shutterstock)

אנשים רבים נמנעים מאכילת מזונות עם שומן בניסיון לרדת במשקל או לפחות למנוע השמנה. אבל האם ויתור על כף השמן בסלט או צריכת מוצרים דלי-שומן היא אסטרטגיה יעילה להרזיה? מחקר חדש מצא כי שומנים או שמנים "טבעיים", במיוחד שמן זית, מביאים לתחושת שובע גדולה יותר לאחר האכילה. 

 

החוקרים מאוניברסיטת TUM במינכן ואוניברסיטת וינה בחנו ארבעה שומנים שונים: שומן חזיר, חמאה, שמן קנולה ושמן זית. במשך שלושה חודשים משתתפי המחקר אכלו מידי יום 500 גרם של יוגורט דל שומן מועשר באחד מהשומנים האלה, כתוספת לתזונה הרגילה שלהם.

 

נמצא כי לשמן הזית הייתה ההשפעה המשביעה ביותר. בקבוצה שקיבלה שמן זית היה את הריכוז הגבוה ביותר של הורמון השובע סרוטונין בדם. בנוסף, המשתתפים בקבוצה זו דיווחו שהם מצאו את היוגורט שלהם משביע מאוד. במהלך תקופת המחקר, אף אחד ממשתתפי קבוצה זו לא עלה במשקל או באחוז השומן בגוף.

 

הממצאים הפתיעו את החוקרים, מכיוון שבשמן זית ושמן קנולה יש חומצות שומן דומות. לכן, כדי להבין מאיפה מגיעות ההשפעות המשביעות של שמן הזית, הם החליטו לבחון חומר אחר לחלוטין, השונה בין שני סוגי השמן – הרכיבים הארומאטיים הקיימים בשמן זית.

 

בחלק השני של הניסוי קבוצה אחת קיבלה יוגורט שהכיל רק את תמציות הארומה של שמן הזית וקבוצה שנייה, ששימשה קבוצת ביקורת, קיבלה יוגורט רגיל ללא תוספת. הקבוצה שקיבלה את התוספת הארומאטית משמן הזית צרכה 176 קלוריות פחות ליום לעומת קבוצת הביקורת.

 

כמה זמן אחרי הארוחה נמשכת תחושת השובע? זה תלוי במספר משתנים, כשרמת הסוכר בדם היא משתנה משמעותי במיוחד. ככל שרמת הסוכר בדם יורדת מהר יותר, כך האדם ירגיש רעב לאחר זמן קצר יותר.

 

לכן, בחלק השלישי של המחקר, החוקרים בחנו איזה רכיב ארומאטי הקיים בשמן הוא היעיל ביותר בעיכוב ספיגת סוכר הדם – משמע בעיכוב ירידת רמת הסוכר בדם. הם זיהו שני רכיבים שעיכבו את ספיגת סוכר הדם Hexanal ו-E2-Hexenal.

 

 

עוד על שמן ובריאות

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת TUM
 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט