מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותשיתוף מידע רפואי ברשת חברתית

שיתוף מידע רפואי ברשת חברתית

מדוע שיתוף חברתי של נתונים רפואיים הוא רעיון טוב


כל היתרונות בשיתוף מידע רפואי ברשת חברתית (צילום:PantherMedia)
כל היתרונות בשיתוף מידע רפואי ברשת חברתית (צילום:PantherMedia)

החשש לפרטיות דיגיטלית, במיוחד של רשומות רפואיות, מעולם לא היה גבוה יותר. עדיין, מפעילי רשת חברתית בריאותית מהגדולות בעולם, PatientsLikeMe, טוענים כי אין הרבה תועלת בהסתרה של מחלות וטיפולים אפשריים.

 

לפני למעלה מעשור, אחיו של בן הייווד אובחן עם מחלת לו גריג, הפרעה נוירולוגית קטלנית. אז, אנשים לא פירסמו עדכוני סטטוס או סיפרו מה הם אכלו לארוחת הצהריים, קל וחומר שלא שיתפו אנשים ברשת חברתית באינטרנט לגבי אבחנות, סימפטומים וטיפולים.

 

נחוש בדעתו למצוא מקום מפלט לחולים כדי לחלוק חוויות אחד עם השני, הייווד (יחד עם שני מייסדים נוספים), השיק ב-2005 רשת חברתית בריאותית PatientsLikeMe. כיום, הקהילה מונה יותר מ -80,000 חברים, שרבים מהם חולקים סימפטומים אינטימיים מבעיות בתפקוד המיני ועד למינון מדויק של כל תרופה שהם לוקחים, אחד עם השני. למעלה מ -10,000 משתמשי PatientsLikeMe בחרו להפוך את הפרופילים שלהם ל"ציבורי"", מה שאומר שהם נגישים לכל גולש באינטרנט ולא רק לחברים אחרים ברשת חברתית.

 

"אנשים מוציאים כוח בשיתוף. זה חלק מתהליך הריפוי לאותם החולים", אומר הייווד, נשיא PatientsLikeMe.

 

כמובן, אתר של הייווד אינו המוצא היחיד עבור אנשים שרוצים להחליף מידע רפואי אישי. יש הרבה רשתות חברתיות אחרות לחולי סוכרת, סרטן, הפרעות בריאות הנפש ומחלות אחרות. יש גם פייסבוק, שבה מספר גדל והולך של אנשים בוחרים לחשוף כל מיני נתונים סטטיסטיים רפואיים, כמו צריכת הקלוריות היומית שלהם, התקדמות ההריון שלהם או אפילו מה קרה בפגישה האחרונה שלהם לטיפול בכימותרפיה. כמובן שאי אשפר שלא להזכיר את "כמוני"- שפועלת על שיתוף, ייעוץ ותמיכה הדדית לאנשים עם אותה מחלה/מצב רפואי כרוני.  

 

בארה"ב, תוצאות מעבדה בקרוב יהיו זמינות אלקטרונית. כל זה חלק מתוכניות הממשלה לבצע דיגיטציה של רשומות רפואיות עד 2014. ממשל הנשיא אובמה הקצה סכום עצום של 23 מיליארד דולר למימון הפרוייקט והמרכזים לבקרת מחלות ומניעתם מעריכים כי כמחצית מהרופאים בארה"ב יש כבר דיגיטציה של הרשומות שלהם במידה מסוימת. אמנם חלק מהחולים הביעו דאגה על פגיעה בפרטיות והדלפת נתונים, אחרים מחפשים יותר דרכים לשתף בהיסטוריה הרפואית שלהם. באופן מפתיע, לא כולם שייכים לדור הצעיר, הדור שגדל עם Facebook,Twitter ו- YouTube. "צרכנים מעל גיל 50 הם המגזר שגדל במהירות ברשתות חברתיות. מנקודת מבט של בריאות, יש מתאם חזק בין גיל למחלה או מצב רפואי כרוני, כך שבעוד שאנשים אלה משתמשים אינטרנט לחיפוש מידע בריאותי, הם גם משתמשים בו כדי ליצור קשר עם חולים אחרים, הסובלים מאותה בעיה רפואית.

 

לשיתוף היבטי בריאות אישיים יש יתרונות רבים. לדוגמה, לחץ חברתי הוכח כתמריץ יעיל עבור מי שמנסה לרדת במשקל (כך למשל לכתוב כמה שכיבות סמיכה עשית או את מספר העוגיות שאכלת יכול להשפיע עליך לעשות בחירות אורח חיים בריאות יותר). חולים עם אותה מחלה יכולים ללמוד הרבה מאחרים הסובלים מאותה המחלה.

 

ומה איתכם?

 

אתם משתמשים ב"כמוני" כדי לשתף או לייעץ לאנשים עם אותה

 

מחלה כמו שלך?

 

מתוך-CNN

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן