נשימה
שיעול טיפוסי נמשך כ-18 יום בממוצע
שיעול טיפוסי נמשך זמן רב יותר מהזמן שאנשים חושבים שהוא אמור להימשך
התקררתם והשיעול לא עובר? מחקר חדש מצא כי לשיעול לרוב לוקח יותר זמן לעבור ממה שאנשים חושבים וכי הפער בין הזמן שאנשים מצפים שהוא ימשך והזמן שלוקח לו לעבור למעשה, עשוי להניע חלק מהמטופלים להגיע לרופא ולבקש אנטיביוטיקה - שלא תעזור להם.
המחקר שפורסם בכתב העת Annals of Family Medicine הראה כי אנשים נטו לצפות שהשיעול שלהם יחלוף תוך כשבוע, אבל סקירת מחקרים מצאה כי השיעול הטיפוסי נוטה להעלם רק לאחר כשבועיים וחצי.
במסגרת המחקר, החוקרים מאוניברסיטת ג'ורג'יה ערכו סקר טלפוני בקרב כ-500 מבוגרים ושאלו אותם כמה זמן הם היו מצפים ששיעול ימשך, במצבים היפותטיים כמו צינון או חום של 38 מעלות צלזיוס וליחה צהובה. אנשים אמרו שהם היו מצפים שהשיעול יעבור תוך 5-9 ימים, תלוי בתרחיש שתואר להם.
בהמשך, החוקרים סקרו 19 מחקרים קודמים שתיעדו כמה זמן שיעולים נמשכים וגילו כי הם נמשכים 17.8 ימים בממוצע.
החוקרים אמרו שהם מוטרדים מכך שהציפיות הלא ריאליות של המטופלים יובילו אותם לפנות לרופא ולבקש אנטיביוטיקה שלא תאיץ את קצב ההחלמה שלהם, אך תעודד התפתחות של חיידקים עמידים ותוביל לתופעות לוואי.
לדבריהם, כ-50% מהמטופלים שסבלו משיעול חמור ב-2006 קיבלו מרשם לאנטיביוטיקה. זאת למרות שרוב הזיהומים בדרכי הנשימה העליונות נגרמים מווירוסים ואנטיביוטיקה משפיעה רק על חיידקים.
החוקרים מציינים כי הם לא מנסים להניע אנשים מקבלת טיפול שהם חשים כי הם זקוקים לו, אבל באותו זמן הם מבקשים לתת להם ביטחון לטפל בעצמם במצבים ראויים.
חשוב לציין כי במקרים בהם יש שיעול עם דם או ליחה בגוון חום, צמרמורות, חום גבוה, כאבי גוף, קושי בבליעה, ירידה במשקל, קוצר נשימה, החמרה במצב או שיעול שנמשך יותר מחודש – יש לפנות לרופא.