מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותשינויי תזונה יוסיפו יותר מ-10 שנים לחיים

שינויי תזונה יוסיפו יותר מ-10 שנים לחיים

חוקרים חישבו את ההשפעה שעשויה להיות למעבר לתזונה בריאה. כמה שנות חיים יתווספו למי שמשנה תזונה בגיל 20? כמה תושפע תוחלת החיים אם השינוי מבוצע בגיל 60? ומה לגבי בני 80?


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

אם אישה בגיל 20 תתחיל לאכול בריא, היא יכולה להאריך את תוחלת החיים שלה במעט יותר מ-10 שנים. גבר שיעבור לתזונה בריאה באותו הגיל יכול להוסיף 13 שנים לחייו. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת PLOS Medicine.

 

חוקרים נורווגים מאוניברסיטת ברגן יצרו מודל של מה שעשוי לקרות לתוחלת החיים של גברים ונשים אם הם יחליפו תזונה מערבית טיפוסית שמבוססת על הרבה בשר אדום ומזונות מעובדים בתזונה אופטימלית שמבוססת על צריכה של הרבה פירות וירקות, קטניות, דגנים מלאים ואגוזים.

 

נמצא כי גם בקרב אנשים מבוגרים לשינויי התזונה השפעות גדולות. אישה שמתחילה לאכול בריא בגיל 60 עדיין יכולה להאריך את תוחלת החיים שלה ב-8 שנים וגבר שיבצע את השינויים עשוי לזכות כמעט ב-9 שנים נוספות לחיים. בקרב בני 80, נשים וגברים שישנו את התזונה המערבית שלהם לתזונה בריאה המבוססת על הצומח ירוויחו 3.5 שנות חיים נוספות.

 

עוד נמצא כי מעבר מתזונה מערבית לתזונה סבירה – שמדורגת באמצע בין תזונה מערבית לבין התזונה האופטימאלית – משפיעה גם היא על תוחלת החיים, ותוסיף לפי חישובי החוקרים בממוצע קצת מעל 6 שנים לאישה בגיל 20 וקצת מעל 7 שנים לגבר בן 20.

 

רוצים שינוי? כך תעשו זאת 

 

מודל המחקר התבסס על נתונים ממחקר הנטל הגלובלי של מחלות – בסיס נתונים שעקב אחר 286 סיבות למוות, 369 מחלות ופציעות ו-87 גורמי סיכון ב-204 מדינות וטריטוריות ברחבי העולם, ובאמצעותו החוקרים פיתחו מחשבון שמאפשר להעריך את ההשפעה של שינויים תזונתיים מסוימים על תוחלת החיים בהתאם למין וגיל.

 

מהמחקר עולה כי הרווחים הגדולים ביותר לתוחלת החיים נבעו מאכילה של יותר קטניות שכוללות שעועית, אפונה ועדשים; אחרי כן צריכה של דגנים מלאים וצריכת אגוזים כמו שקדים, אגוזי מלך, פקאנים ופיסטוקים.

 

השינוי שדורג רביעי במידת ההשפעה על תוחלת החיים הוא אכילה של פחות בשר אדום ומעובד. בשר אדום ובמיוחד בשר מעובד כמו נקניקים ונקניקיות נקשרו למחלות רבות ובראשן מחלות לב וכלי דם וסרטן הקיבה וארגון הבריאות העולמי אף סיווג בשר מעובד כגורם מסרטן בשנת 2015.

 

מספר דיאטות מאפשרות לשלב יותר תזונה מהצומח ולהפחית בשר אדום ובהן:

 

התזונה הים תיכונית (לחצו כאן לכל מה שצריך לדעת על תזונה ים תיכונית)

 

דיאטת דש (לחצו כאן לכל מה שצריך לדעת על דיאטת דש שפותחה במקור ליתר לחץ דם)

 

דיאטת פלקסיטריאן (לחצו כאן לכל מה שצריך לדעת על דיאטת פלקסיטריאן – הדיאטה הצמחונית הגמישה)

 

 

PLoS Med 19(2): e1003889