מחלות לב
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שימוש בתאי עור לתיקון הלב
בעתיד הקרוב, ניתן יהיה להשתמש בתאי עור של חולי לב כדי לתקן נזקים ברקמת הלב, תודות למחקר בנושא תאי גזע של אוניברסיטת יוסטון בארה"ב.
בעתיד הקרוב ניתן יהיה להשתמש בתאי עור של חולי לב כדי לתקן נזקים ברקמת הלב, תודות למחקר בנושא תאי גזע של אוניברסיטת יוסטון בארה"ב.
רוברט שוורץ, פרופסור לביולוגיה וביוכימיה באוניברסיטת יוסטון בארה"ב הוא החלוץ של שיטה פורצת דרך להפוך תאי עור של בני אדם לתאים הדומים לתאי גזע עובריים. את התאים הללו ניתן בסופו של דבר להפוך לתאי לב בשלבי התפתחות ראשוניים.
לאחר מכן ניתן יהיה להשתיל את התאים שיהפכו לתאי לב בוגרים ובכך לטפל בנזקים שנגרמו לשריר הלב עקב התקפי לב.
תאים חדשים אלה יכולים להחליף את רקמת הלב הפגועה . רקמת לב פגועה מפחיתה את יכולת הלב להתכווץ ואז נגרמת הצטלקות של הרקמה וכתוצאה מכך מתפתחות הפרעות בקצב הלב.
על פי מחקרו של שוורץ נראה כי ניתן יהיה לבצע ניסויים קליניים מוקדמים בשימוש בתכנות מחדש של תאים בטיפול בחולי לב בשנה שנתיים הקרובות.
שוורץ אינו הראשון שהצליח להפוך תאים בוגרים לתאי גזע עובריים אך שיטתו הינה משופרת על ידי זה שתכנות התאים מחדש בשיטה שלו, נעשית בפחות שלבים ומייצרת יותר תאי גזע ביחס לשיטות הקודמות.
שיטה זו יכולה לסלול את הדרך לטיפול במחלות אחרות על ידי כך שהיא מאפשרת לגדל תאי אנוש מסוגים שונים. למשל גידול תאי מוח, יכולים לסייע בטיפול בחולי אלצהיימר או למשל כטיפול בחולי סכרת, לייצר בלבלב תאים חדשים המייצרים אינסולין.
השלב הבא עליו שוורץ וצוותו עובדים הוא הפיכת תאי גזע לתאי שריר שלד מה שיכול להוות פריצת דרך בטיפול בנוון שרירים.
תרגום ועריכה: מיכל אברג'יל