מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גלעד וסרמן
מומחה לרפואת הפה, בוגר האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה משנת 2012 ותוכנית ההתמחות ברפואת הפה באותו מוסד משנת 2018. במהלך לימודיו השלים גם תואר מוסמך מחקרי (MSc) במדעי הרפואה בבית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים והדסה. אחראי המרפאה לכאבי פנים, לסתות, ומפרקי הלסת במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), ובמרפאה פרטית. מאמין ומקיים גישה מולטידיסיפלינרית בטיפול.
ד
ד"ר נטלי שליט
אני רופאה מומחית ברפואה פנימית וברפואה לשיכוך כאב. רופאה בכירה במכון לרפואת שיכוך כאב בתל השומר ועומדת בראש המרפאה לשיכוך כאב בגיל השלישי. עוסקת בעיקר בשיכוך כאב בגיל המבוגר הנובע ממחלות כרוניות מורכבות, כמו נוירופתיה משנית לסוכרת או כאב נלווה לאוסתאופורוזיס ושברים. אני מאמינה במבט רב מערכתי על המטופל המבוגר, תוך התחשבות במכלול מחלות הרקע והטיפול התרופתי המורכב אותו הוא נוטל.

מובילי קהילה

לימור חורש
לימור חורש
היי חברים :) שמי לימור, לוקה בכאב כרוני מתחילת שנת 2011 עקב תאונה. כיום, לצד הכאבים והמחלה, כל מטרתי היא לאפשר למטופלים, למשפחותיהם ולאנשי מקצוע לבנות סביבת חיים בריאה המבוססת על הבנה, אמפתיה והתחשבות הדדית. בכוונתי לתת הכוונה לרכישת כלים, לתת מקום לדבר על מה שאסור, על מה שמותר ולא נעים, ולתת לכם הזדמנות להכיר ולפגוש זה את זה.
כמוניכאבחדשותשיטה חדשה לטיפול בפריצת דיסק

שיטה חדשה לטיפול בפריצת דיסק

המרכז הרפואי תל-אביב: שיטה חדשה מאפשרת טיפול בפריצת דיסק צווארי ללא צורך בהוצאת הדיסק כולו


הניתוח מתבצע באמצעות חתך שאורכו אינו עולה על סנטימטר (צילום: panthermedia)
הניתוח מתבצע באמצעות חתך שאורכו אינו עולה על סנטימטר (צילום: panthermedia)

 

היחידה לניתוחי עמוד שדרה במרכז הרפואי תל-אביב (איכילוב), פיתחה שיטה חדשה לטיפול בפריצת דיסק צווארי. במסגרת השיטה ניתן לנתח פריצת דיסק צווארי ללא צורך בהוצאת הדיסק כולו ובהשתלת קיבוע. עד כה ביצעו רופאי היחידה חמישים ניתוחים בשיטה זו, שזוכה להתעניינות עולמית.

 

פריצת דיסק או בלט בדיסק הוא מצב שבו החומר הסחוסי הרך שבין שתי חוליות בעמוד השדרה פרץ ולוחץ על הרקמה העצבית. אם נוצר קרע בטבעת החיצונית של הדיסק והחומר הג'ילטיני שבתוכו יוצא – זו פריצת דיסק. כשהג'ל בורח, אין לדיסק בולם זעזועים ובמקום עלולה להיווצר דלקת. הלחץ על העצבים הסמוכים עלול להתבטא בכאב ניכר ובשורה של תופעות כמו אי-שליטה על הסוגרים, חולשה בגפיים ועוד.

 

בשיטה שהייתה נהוגה עד כה לטיפול בבעיה, היו מוציאים את כל הדיסק ומבצעים קיבוע של החוליות. כדי להצליח להגיע לדיסק שנפרץ, נאלץ המנתח להגיע דרך הגרון ולהזיז את הוושט, קנה הנשימה, מיתרי הקול וכלי הדם המובילים דם למוח. רק לאחר זיהוי נכרת הדיסק בזהירות והמנתח משחרר אותו מעמוד השדרה, תוך כדי הימנעות ממגע שעלול לגרום לשיתוק. הסרת הדיסק יוצרת חלל בין החוליה העליונה לתחתונה, לשם מוחדר שתל המקובע באמצעות ברגים. השתל התותב גורם לצמיחה מחודשת של העצב, כך שבעתיד הוא יחבר באופן טבעי בין החוליות. ניתוח זה כאמור אינו פשוט וזמן ההתאוששות ממנו ארוך.

 

השיטה החדשה שפותחה על-ידי ד"ר צבי לידר, מנהל היחידה לניתוחי עמוד שדרה, הינה טכניקה ניתוחית ייחודית. מדובר בניתוח זעיר פולשני במסגרתו הגישה למקום הניתוח היא מאחור – מהצד של עמוד השדרה. הניתוח מתבצע באמצעות חתך, שאורכו אינו עולה על סנטימטר, דרכו מחדיר הרופא כלים כירורגיים זעירים, באמצעותם הוא כורת את בלט הדיסק בלבד ולא את כולו.

 

"גישה זו חוסכת את פעולת הקיבוע ואת הצורך בכריתת הדיסק כולו. ומביאה לקיצור תהליך ההחלמה והחזרה לשגרה" מסביר ד"ר לידר.

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה