לחץ דם
מנהלי קהילה
שוקולד מריר עשוי להוריד לחץ דם
סקירה של 20 מחקרים מצאה ששוקולד מריר עשוי להוריד מעט את לחץ הדם
חדשות מתוקות: מחקר ענק מצא כי אכילת שוקולד מריר (כהה) כל יום מפחיתה מעט את לחץ הדם. החוקרים מסבירים כי חומרים בקקאו – הרכיב המרכזי בשוקולד – מרחיבים את כלי הדם.
הממצאים התקבלו באמצעות סקירת Cochrane (גוף מוסמך העורך מחקרי ענק באמצעות סקירת מחקרים) של 20 ניסויים קצרי טווח, בהם 856 משתתפים קיבלו שוקולד מריר או אבקת קקאו בכל יום במשך 2 עד 18 שבועות. לחץ הדם שלהם נבדק והושווה לקבוצת ביקורת. החוקרים מצאו כי שוקולד עשיר בפלבנואידים ואבקת קקאו הפחיתו את לחץ הדם ב 2-3 מ"מ כספית תוך שבועות ספורים.
פולי קקאו מכילים פלבנואידים להם מייחסים יכולת יצירת גז שנקרא תחמוצת חנקתית (nitric oxide), ה"מרגיע" ומרחיב כלי דם וכך מפחית את לחץ הדם.
החוקרים מציינים כי קשה להמליץ על כמויות שוקולד שאכילתן תשפיע לטובה על לחץ הדם, מכיוון שריכוז הפלבנואידים משתנה בין גידולים של פולי קקאו וקיימים גם הבדלים משמעותיים בין סוגי השוקולד בגלל שוני בתהליך הייצור. העדויות שנאספו עד היום מצביעות על כך שכדי לקבל הטבות בריאותיות, השוקולד צריך להכיל לפחות 60% - 70% מוצקי קקאו.
יחד עם זאת, צריך לזכור שבשוקולד - גם אם מדובר בשוקולד מריר איכותי המכיל ריכוז קקאו גבוה ולכן הרבה פלבונואידים - יש גם לא מעט קלוריות. ההשמנה שעלולה להיגרם מצריכת יתר של שוקולד, מלווה בעצמה בנזקים לבריאות. לכן, יש דרכים בריאות יותר להפחית את לחץ הדם.
The Cochrane Library, 2012 DOI:10.1002/14651858.CD008893.pub2