מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבחדשותשוקולד מריר כתרופה?

שוקולד מריר כתרופה?

חוקרים מעלים את האפשרות שצריכה יומית של שוקולד מריר עשויה להגן על הלב באנשים בסיכון


דרושים מחקרים נוספים כדי לאושש את ממצאי מחקר זה (צילום: Shutterstock)
דרושים מחקרים נוספים כדי לאושש את ממצאי מחקר זה (צילום: Shutterstock)

 

אוהבים שוקולד? מחקר חישב כי אנשים שנמצאים בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם שאוכלים שוקולד מריר כל יום במשך 10 שנים, עשויים להפחית את הסיכון שלהם להתקף לב ושבץ. לשוקולד חלב ושוקולד לבן – אין כל השפעה מגנה.

 

מספר מחקרים קודמים כבר הראו כי שוקולד מריר יכול להפחית לחץ דם ואת הסיכון למחלות לב ושבץ. במחקר הנוכחי החוקרים האוסטרלים מאוניברסיטת Monash ביקשו להעריך את יעילות השוקולד המריר כטיפול למניעת מחלות לב וכלי דם בקרב אנשים בסיכון, בהתבסס על נתונים ממחקרים קודמים.

 

במחקר שפורסם בכתב העת British Medical Journal הם השתמשו במודל מתמטי לניבוי ההשפעות ארוכות הטווח של צריכת שוקולד יומית על הבריאות בקרב יותר מ-2,000 אנשים עם הסינדרום המטבולי - מקבץ של לפחות שלושה מצבים בריאותיים שמביא לסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בהם: השמנה בטנית, כולסטרול גבוה, טריגליצרידים גבוהים, סוכר גבוה בצום ויתר לחץ דם. הנחקרים לא סבלו ממחלות לב או סוכרת.

 

המודל מצביע על כך שבקרב מטופלים עם סינדרום מטבולי (אך ללא סוכרת) שאוכלים שוקולד מריר בכל יום עשויים להיות 85 פחות אירועי לב וכלי דם לכל 10,000 איש במשך 10 שנים.

 

באופן ספציפי, בתרחיש הטוב ביותר, עם נטילת שוקולד כל יום ללא פספוסים, הטיפול עשוי למנוע 70 אירועי לב וכלי דם לא קטלניים ו- 15 אירועים קטלניים לאוכלוסיה של 10,000 איש במשך עשור.

 

החוקרים מציינים כי מדובר בטיפול טוב מבחינת שיקולי עלות-תועלת ויחד עם העובדה שמדובר בטיפול נעים שההיענות לו צפויה להיות גבוהה, זה הופך את השוקולד לאופציה טיפולית אמיתית למניעת מחלות לב.

 

הם מדגישים כי העדויות שנאספו עד היום מצביעות על כך שהשוקולד צריך להכיל לפחות 60% - 70% מוצקי קקאו כדי שיהיו בו מספיק נוגדי חמצון המביאים להשפעה המגנה.

 

יחד עם זאת מומחים מדגישים כי דרושים מחקרים נוספים כדי לאושש את ממצאי מחקר זה, שהוא יותר היפותטי מאשר מוכיח קשר. חשוב להזכיר כי שוקולד מכיל סוכר ולא מעט קלוריות, מה שעלול להיות בעייתי בצריכה גבוהה, במיוחד לאנשים עם הסינדרום המטבולי.

 

 

BMJ 2012; 344 doi: 10.1136/bmj.e3657  - Published 31 May 2012

denur1
17/07/12 23:24

אני אוכל קוביה של שוקולד מריר  85% ויותר  כמה פעמים בשבוע, כמות הפחממות ,בקוביה  10 גרם, הינה עד 2 גרם פחממות, אפילו כסוכרתי זה לא אסון,  לומר שזה ממכר, לדעתי לחלוטין לא, זו דרך טובה לקבל קקאו מרוכז.

תודה ליוסי המגיב מעלי על ההפניה ליצרן הישראלי.

yossi-8711
10/06/12 21:19

בס"ד

יש מפעל חדש בארץ שמיצר שוקולד מ-56% קקאו עד 100% השוקולד מכיל קקאו וסוכר קנים גולמי בלבד ה100% נטו קקאו ללא סוכר                 http://www.manteka.co.il/items/567.html          

לפרטים נוספים בטלפון 052-4767340 יוסי

nora-feit
10/06/12 16:33

לדעתי כל תרופה שמכילה סוכר אמורה להזיק לגוף לא רק לכאלו שמשועבדם לסוכר או פחמימות אבל גם לצבור הרחב.

עמית-אלתם
10/06/12 16:30

ידעתי שזה לא מזיק ללב,חשבתי שהתועלת מתקזזת עם השומנים ,טוב לדעת שזה בריא נטו,מה עם השומנים הרווים גם בשוקולד במריר 80% במרכיבים כתוב שומן רווי בין 25% ל35% ,איזה שוקולד מריר מומלץ בישראל?

התחילו לקרוא מהסוף להתחלה לפני שאתם מקרבים לפיכם קוביה אחת של שוקולד מריר .

יחד עם זאת מומחים מדגישים כי דרושים מחקרים נוספים כדי לאושש את ממצאי מחקר זה, שהוא יותר היפותטי מאשר מוכיח קשר. חשוב להזכיר כי שוקולד מכיל סוכר ולא מעט קלוריות, מה שעלול להיות בעייתי בצריכה גבוהה, במיוחד לאנשים עם הסינדרום המטבולי.

שוקולד ממכר. קוביה אחת דורשת עוד קוביה.  נגמלתי מהסם הזה לפני 22 שנה ויצאתי נשכר.

ברוך הלוי-סגל

www.fatgetslim.com

אתי-כ
10/06/12 13:54

שלום לכמוני,

אני נוהגת לאכול שוקולד מריר כמעט כל יום (שלוש עד ארבע קוביות - ואני לא שמנה). אז כמה כדאי  לאכול???????????

אתי-כ
10/06/12 13:52