מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותשוקולד מפחית סיכון למחלות לב ושבץ

שוקולד מפחית סיכון למחלות לב ושבץ

העדויות מתחזקות: צריכה קבועה של שוקולד מפחיתה בשליש את הסיכון למחלות לב ושבץ


באנשים שאכלו את כמויות השוקולד הגדולות ביותר הסיכון למחלות לב ירד ב- 37% ולשבץ ב- 29% (צילום: Shutterstock)
באנשים שאכלו את כמויות השוקולד הגדולות ביותר הסיכון למחלות לב ירד ב- 37% ולשבץ ב- 29% (צילום: Shutterstock)

 

אוהבים שוקולד? הנה חדשות שיפחיתו את ייסורי המצפון. מחקר חדש שהתבסס על נתונים ממחקרים קודמים מאשר כי שוקולד מיטיב עם הלב והמוח. על-פי הממצאים שוקולד יכול להפחית את הסיכון למחלות לב ושבץ בכשליש.

 

החוקרים מאוניברסיטת קיימברידג' התבססו על נתונים משבעה מחקרים קודמים שבחנו את הקשר בין שוקולד למחלות לב ושבץ, וכללו יחד יותר מ- 110,000 אנשים.

 

התוצאות שפורסמו באתר של כתב העת BMJ הראו כי אלו שאכלו את כמויות השוקולד הגדולות ביותר היו בעלי סיכון נמוך יותר ב- 37% למחלות לב וסיכון מופחת ב- 29% לשבץ, בהשוואה לאנשים שאכלו את כמות השוקולד המעטה ביותר.

 

הנתונים בכל המחקרים התייחסו לצריכה כוללת של שוקולד. הם לא עשו אבחנה בין שוקולד מריר ושוקולד חלב, ושוקולד מכל מקור נכלל בחישוב צריכת השוקולד של המשתתפים. המשתתפים היו במעקב 8 עד 16 שנים.

 

אבל לפני שאתם מתענגים בלי גבולות – חשוב לקחת בחשבון כי שוקולד ומוצריו עשירים בסוכר, שומן וקלוריות ולכן אם אוכלים מהם יותר מידי זה יוביל להשמנה ולכן לעליה בסיכון למחלות לב. הסוד הוא במתינות. בנוסף, מחקרים קודמים מצאו שגם סוג השוקולד משנה – שוקולד כהה שמכיל מוצקי קקאו רבים הוא הבריא ביותר.

 

במחקר הנוכחי לא בדקו מה הרכיבים בשוקולד המשפיעים על הסיכון למחלות לב ושבץ, אבל בהתבסס על מחקרים קודמים, החוקרים נותנים את הקרדיט לנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים.

 

חשוב להבין כי המחקר הוא תצפיתי ולכן אינו מוכיח קשר של סיבה-תוצאה. ייתכן שאנשים שאכלו כמויות גדולות של שוקולד היו בעלי מאפיינים משותפים אחרים שהפחיתו את הסיכון שלהם למחלות לב וכלי דם. החוקרים קוראים למחקרים נוספים בנושא, אבל החדשות הטובות הן שאם אוכלים שוקולד בכמויות נכונות זה לפחות כנראה לא יזיק לבריאות.

 

מחקר אחר שפורסם השנה מצא כי שוקולד מריר ואבקת קקאו טבעית מכילים יותר נוגדי חמצון מפירות.

 

 

BMJ2011 Published 29 August 2011

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה