אירוע מוחי
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שוקולד מפחית סיכון למחלות לב ושבץ
העדויות מתחזקות: צריכה קבועה של שוקולד מפחיתה בשליש את הסיכון למחלות לב ושבץ
אוהבים שוקולד? הנה חדשות שיפחיתו את ייסורי המצפון. מחקר חדש שהתבסס על נתונים ממחקרים קודמים מאשר כי שוקולד מיטיב עם הלב והמוח. על-פי הממצאים שוקולד יכול להפחית את הסיכון למחלות לב ושבץ בכשליש.
החוקרים מאוניברסיטת קיימברידג' התבססו על נתונים משבעה מחקרים קודמים שבחנו את הקשר בין שוקולד למחלות לב ושבץ, וכללו יחד יותר מ- 110,000 אנשים.
התוצאות שפורסמו באתר של כתב העת BMJ הראו כי אלו שאכלו את כמויות השוקולד הגדולות ביותר היו בעלי סיכון נמוך יותר ב- 37% למחלות לב וסיכון מופחת ב- 29% לשבץ, בהשוואה לאנשים שאכלו את כמות השוקולד המעטה ביותר.
הנתונים בכל המחקרים התייחסו לצריכה כוללת של שוקולד. הם לא עשו אבחנה בין שוקולד מריר ושוקולד חלב, ושוקולד מכל מקור נכלל בחישוב צריכת השוקולד של המשתתפים. המשתתפים היו במעקב 8 עד 16 שנים.
אבל לפני שאתם מתענגים בלי גבולות – חשוב לקחת בחשבון כי שוקולד ומוצריו עשירים בסוכר, שומן וקלוריות ולכן אם אוכלים מהם יותר מידי זה יוביל להשמנה ולכן לעליה בסיכון למחלות לב. הסוד הוא במתינות. בנוסף, מחקרים קודמים מצאו שגם סוג השוקולד משנה – שוקולד כהה שמכיל מוצקי קקאו רבים הוא הבריא ביותר.
במחקר הנוכחי לא בדקו מה הרכיבים בשוקולד המשפיעים על הסיכון למחלות לב ושבץ, אבל בהתבסס על מחקרים קודמים, החוקרים נותנים את הקרדיט לנוגדי חמצון מסוג פוליפנולים.
חשוב להבין כי המחקר הוא תצפיתי ולכן אינו מוכיח קשר של סיבה-תוצאה. ייתכן שאנשים שאכלו כמויות גדולות של שוקולד היו בעלי מאפיינים משותפים אחרים שהפחיתו את הסיכון שלהם למחלות לב וכלי דם. החוקרים קוראים למחקרים נוספים בנושא, אבל החדשות הטובות הן שאם אוכלים שוקולד בכמויות נכונות זה לפחות כנראה לא יזיק לבריאות.
מחקר אחר שפורסם השנה מצא כי שוקולד מריר ואבקת קקאו טבעית מכילים יותר נוגדי חמצון מפירות.
BMJ2011 Published 29 August 2011
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה