לחץ דם
מנהלי קהילה
שוקולד מפחית לחץ דם וסיכון לתחלואה לבבית
אכילת שוקולד כהה עשויה להפחית את לחץ הדם ולהפחית את הסיכון לתחלואה לבבית
חוקרים מגרמניה עקבו במשך 10 שנים אחר 19,375 אנשים בטווח גילאים של 35-65. החוקרים בדקו את הקשר בין אכילת שוקולד וכמותו לבין לחץ הדם והתפתחות תחלואה לבבית.
החוקרים מצאו כי דווקא האנשים שאכלו יותר שוקולד - בממוצע 7.5 גרם ליום - היו עם ערכי לחץ דם נמוכים יותר וסיכון מופחת ב-29% לפתח אוטם חד של שריר הלב ו/או שבץ מוחי, וזאת בהשוואה לאנשים שאכלו בממוצע 1.7 גרם שוקולד ליממה.
החוקרים סבורים כי מרכיב הפלבנולים (flavanols) שנמצא בקקאו, תורם לירידת לחץ הדם ע"י שיפור זמינות הגז nitric oxide, שגורם להרחבה של דפנות כלי הדם, וע"י כך לירידת לחץ הדם בתוכם.
יש לזכור כמובן כי במחקר זה מדובר בכמויות מזעריות של שוקולד - בערך קוביית שוקולד ליום :-)
כך שאין להסיק מכך שיש לצרוך את כל החפיסה...
Eur Heart J. 2010 Apr 10. Epub ahead of print
ועוד, בסקר מקיף של 15 מחקרים נמצא כי אכילת שוקולד כהה אכן קשורה עם רמות לחץ דם סיסטולי נמוכות יותר. אפקט השוקולד דומה בתרומתו להורדת לחץ דם של 30 דקות ספורט ביום ויכול במשך 5 שנים להפחית סיכון מחלות לב בכ- 20%.
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה