מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותרפואה משלימה בכאב כרוני

רפואה משלימה בכאב כרוני

שימוש ברפואה משלימה לטיפול בכאב כרוני עולה עם הגיל


שימושי רפואה משלימה בכאב כרוני
שימושי רפואה משלימה בכאב כרוני

1 מכל 3 אנשים הסובלים מכאב כרוני דיווחו על שימוש באחד התרפיות של רפואה משלימה דוגמת אקופונקטורה וטיפול כירופרקטי.המחקר, אשר מופיע בכתב העת Pain Medicine , מדגיש את החשיבות של רפואה משלימה ואלטרנטיבית, השימוש הגובר בה, ההשפעה הכלכלית שלה ובדיקת יעילות ובטיחות בתחומים שונים.

 

לגורמים סוציואקונומיים, בעיקר גזע וגיל, יש תפקיד חשוב בשימוש בטיפול אלטרנטיבי אצל חולים עם כאב כרוני. ממצאי המחקר הראו כי לבנים השתמשו ברפואה אלטרנטיבית בשכיחות גבוהה יותר מאשר שחורים וגם השכיחות הייתה גבוהה אצל אנשים מבוגרים לעומת צעירים. דפוס זה עשוי להיות בשל העובדה שטיפולים של רפואה משלימה מושכים בדרך כלל אנשים עם רמות השכלה והכנסה גבוהות. כמו כן, כשאנשים מזדקנים, יש סיכוי גדול יותר שהם יתמודדו עם כאב ולכן עם עלייה בגיל, יותר סבירות  שאנשים יחפשו טיפולים אלטרנטיביים כדי להתמודד עם הכאב.

 

כדי לאמוד את הקשר בין כאב לרפואה אלטרנטיבית נבדקו פערים אתניים בטיפול בכאב כרוני אצל 5,750 אנשים במשך תקופה של שש שנים. כדי להעריך את שיטות הטיפול נאספו מאפיינים סוציואקונומיים, ההיסטוריה הרפואית, מאפייני בריאות גופנית וחברתית וסימפטומים הקשורים בכאב בקבוצות אתניות שונות.   

 

סוגי טיפול אלטרנטיבי שנבדקו כללו בין היתר  טיפול כירופרקטי, ביופידבק ואקופונקטורה כיוון שמדובר בטיפולים השכיחים ביותר שנמצאים בשימוש לכאב כרוני. מבין אלו שהשתתפו במחקר, 35% דיווחו על שימוש לפחות בצורה אחת של טיפול מרפואה משלימה כאשר מתוכם 25% השתמשו בכירופרקטיקה, 13% בביופידבק ו-8% באקופונקטורה.

 

טיפולים ברפואה משלימה ואלטרנטיבית יכולים להיות מועילים בטיפול בכאב, אך יש צורך במחקרים נוספים כדי לקבוע מידת היעילות והיתרונות לעומת הסיכונים הכרוכים בשימוש. ברוב המקרים, נוטים להתשמשבטיפול של רפואה משלימה בשילוב עם שיטות אחרות, כגון ביקור קבע אצל רופא מטפל ושימוש בתרופות מסורתיות. אי לכך, המטופלים צריכים לדווח לרופא המטפל על השימוש בטיפולים אלה כדי למזער סיכונים או תופעות לוואי הקשורות בטיפול. הרבה פעמים מטופלים מסרבים לשתף אנשי רפואה לגבי השימוש בטיפול אלטרנטיבי, אך דיונים ומודעות לשימוש בטיפול משלים לחולים הסובלים מכאב כרוני עשוי לשפר את איכות הטיפול ובטיחות החולה.

 

מחקר זה עשוי לספק תובנות חדשות על שימוש בטיפולים אלטרנטיביים עבור אנשים החיים עם כאב כרוני. זה יעזור להבין טוב יותר מי הם האנשים שמשתשמים בסוג רפואה זה, כיצד השיטות הללו עובדות ועבור איזו אוכלוסיה הן המוצלחות ביותר.

 

מתוך-ScienceDaily

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן