מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר גרשון פינק
מנהל יחידת הריאות במרכז הרפואי קפלן.
אורנה יריב
אורנה יריב
www.PhysioClick.co.il יועצת בכירה לפיזיותרפיה. פיזיותרפיסטית משנת 1989. בעלים, מנכל״ית ויזמית של פיזיוקליק- PhysioClick : המרכז הארצי לייעוץ מהיר, לווי והתאמה של פיזיותרפיה פרטית, מתוך מאות פיזיותרפטרפיסטים פרטיים בכל הארץ ובכל התחומים. טיפול בקליניקה, ביקור בית או יעוצי פיזיותרפיה און ליין . www.PhysioClick.co.il מרצה בכנסים וקורסים בארץ ובחו״ל למדתי באוניבסיטת תל-אביב ובית חולים "אסף הרופא".  מאז עוסקת בעיקר בחולי ריאות בגילאים השונים. בעבר 10 שנים במכון פיזיותרפיה ב"מכבי" בתחום האורטופדי, ובבית חולים ״ לניאדו״ בשיקום ריאות ובמחלקת ילדים בתחום הנשמתי. כל 30 שנות עבודתי עשיתי אלפי ביקורי בית למטופלים שסבלו מבעיות מכל הסוגים: בעיות אורטופדיות, נשימתיות, תפקודיות ועוד. שנים רבות טיפלתי בחולי CF כולל ליווי לחו"ל להשתלת ריאות. השיתתפתי בקורסי ריאות וכנסים רבים בארץ ובבלגיה. חברה באירגון ERS האירופאי למחלות ריאה. מוזמנים: https://physioclick.co.il
כמונינשימהחדשותרופאים, העצימו ילדים עם אסתמה בעת הביקור במרפאה

רופאים, העצימו ילדים עם אסתמה בעת הביקור במרפאה

זה המסר שמבקש להעביר מחקר חדש שמצא פערים בין תפיסת הילדים להוריהם בקשר עם חומרת המחלה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תקשיבו לילדים עם אסתמה, זה המסר היוצא ממחקר חדש שנערך במרכז המחקר לדרכי הנשימה של המרכז הרפואי UT בסאן אנטוניו ארה"ב. המחקר בדק את הפער בין תשובות ילדים לתשובות המטפלים העיקריים שלהם על שאלון הקשור להערכת התפקוד ואיכות החיים של הילדים המתמודדים עם אסתמה.


החוקרים בדקו 79 ילדים שענו על השאלון במקביל למענה של המטפלים העיקריים שלהם על שאלון אחר. הילדים היו בגילאי 5-17. 53 ילדים אובחנו כסובלים מאסתמה קשה, 26 ילדים אובחנו עם אסתמה קשה שאינה מגיבה לטיפול. הילדים נתבקשו להעריך את המוגבלות שלהם בשל המחלה, וההורים נתבקשו להעריך את המגבלה שמצב הילדים מטיל על המשפחה. ככלל הילדים העריכו את מגבלותיהם באופן קל יותר מאשר המגבלה שההורים ציינו שמוטלת על המשפחה בשל המחלה. בחלק של ההיבט הנפשי של המחלה הייתה התאמה יחסית בין הילדים לבין הוריהם.


לדברי החוקרים הפער מדגיש את הצורך של מטפלים רפואיים לעצים את מקומו של הילד בטיפול ולהקשיב גם לו וגם להוריו בעת הטיפול והשיחות במרפאה. בהודעה לעיתונות אודות המחקר מסבירה החוקרת הראשית ד"ר מרתה ברוקס כי פעמים רבות ההורים והמטפלים לא רוצים שהרופא ירגיש שאינם מעורבים והם נוטים להשתלט על השיחה במרפאה.


לדבריה על הרופאים לקבל ולהעריך את הדיווחים של שני הצדדים על מנת לשפר את יכולת הטיפול, בייחוד מכיוון שדיווח בעל פה וקבלת מידע שכזה אינו מדע מדויק.

 

להודעה לעיתונות של המרכז הרפואי UT בסאן אנטוניו