מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותרוטב יכול להפוך סלט לבריא יותר

רוטב יכול להפוך סלט לבריא יותר

כדי לספוג יותר מהרכיבים הבריאים שבירקות מומלץ להוסיף לסלט רוטב המבוסס על שומן


כשמדובר בשמן זית או קנולה, כמות קטנה תביא לספיגה טובה של רכיבים תזונתיים (צילום: Shutterstock)
כשמדובר בשמן זית או קנולה, כמות קטנה תביא לספיגה טובה של רכיבים תזונתיים (צילום: Shutterstock)

 

אנשים המבקשים לשמור על המשקל פעמים רבות מבקשים את הסלט שלהם בלי רוטב כדי לחסוך בקלוריות. אבל מחקר חדש מראה כי כאשר מוותרים על הרוטב, זה עשוי להביא לכך שהירקות יהיו פחות בריאים. 

 

הירקות שבסלט מלאים בוויטמינים ונוגדי חמצון חשובים, אבל כדי להפיק מהם את מרב ההטבות הבריאותיות, צריך לצרוך אותם עם רוטב המכיל את סוג השומן הנכון בכמות הנכונה – שיגביר את ספיגת הרכיבים הבריאים. חוקרים מאוניברסיטת Purdue ביקשו לבדוק איזה סוג של שומן יביא לספיגה הטובה ביותר של רכיבים תזונתיים ומה הכמות הנדרשת.

 

במסגרת המחקר 29 אנשים אכלו סלטים עם רטבים שהיו בהם סוגים שונים של שומן: שומן רווי, שומן חד בלתי רווי ושומן רב בלתי רווי. כל סלט הוגש עם 3 גרם, 8 גרם או 20 גרם של שומן ברוטב.

 

החוקרים בחנו את דמם של המשתתפים כדי לברר כמה הם ספגו מהרכיבים התזונתיים כמו ליקופן ובטא-קרוטן - נוגדי חמצון רבי עוצמה שמנטרלים רדיקאליים חופשיים הפוגעים בתאים בגוף וקשורים להפחתת הסיכון למחלות רבות בהן סרטן ומחלות לב.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Molecular Nutrition & Food Research מצא כי רטבים עם שומנים חד בלתי רוויים - כמו שמן זית ושמן קנולה - דרשו את הכמות הקטנה ביותר של שומן כדי להביא לספיגה מרבית של הרכיבים התזונתיים. במקרה של רטבים שהכילו שומנים רוויים כמו חמאה ושומנים רב בלתי רוויים כמו שמן תירס או סויה – ככל שכמות השומן הייתה גדולה יותר כך השתפרה הספיגה, והיה צורך בכמות גדולה יותר של שומנים אלה כדי להגיע לאותה רמת ספיגה שהתקבלה עם הכמות הקטנה ביותר של שומן חד בלתי רווי.

 

החוקרים מסכמים כי כדי להפיק יותר מהפירות והירקות יש לצוות אותם נכונה עם רוטב המבוסס על שומן. רוטב המבוסס על שומנים חד בלתי רוויים כמו שמן זית או שמן קנולה הוא בחירה טובה, כי הכמות הנדרשת ממנו כדי להפיק את ההטבות הבריאותיות היא הקטנה ביותר.

 

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת Purdue

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה