מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אלי שואל: האם יש שיטות טיפול לתינוקות היפראקטיביים?
יש לי בת בת שנה, נבונה, חייכנית ומפותחת פיזית לפי גילה. אביה סובל מADHD ונראה שגם התינוקת. היא בתזוזה מתמדת ,לא נשארת לשחק עם צעצוע כלשהו יותר מדקה, עוברת מדבר לדבר. השאלה היא אם אימון כלשהו יכול לעזור כדי לפתח את המוח לכיוון של יותר ריכוז?
 

כרמית אלון משיבה: ראשית אציין שהעמדה שלי משקפת את הניסיון וההכשרה המקצועית שלי בתחום החינוך בגיל הרך בכלל, וחינוך מיוחד בפרט. לכן יש מקום להיוועץ גם בגורם רפואי מוסמך אף שלמיטב ידיעתי בגיל הזה רופאים מאד נזהרים מלתת אבחנה, וטוב שכך!


ככלל אני מבינה שבתך פעילה, תנועתית ומגלה סקרנות לנעשה סביבה. אלה יכולות מבורכות וטבעיות לגילה. ישנם אמנם מחקרים המצביעים על "סימני אזהרה" שכיחים אצל פעוטות שפיתחו קשיי קשב וריכוז בגיל מאוחר יותר, אך חשוב לזכור שטווח הקשב והריכוז של ילדים מתפתח בהדרגה. ככל שגיל הילד עולה גם משך זמן הריכוז שלו אמור לעלות. לכן, טבעי שבגיל שנה טווח הריכוז של בתך הוא נמוך.


נראה לי שזו העת להתחיל לאמן את בתך על מנת "למתוח שריר" בהדרגה. בשלב ראשון אפשר לזמן לה במהלך היום התנסויות נעימות שימשכו 5 - 3 דקות ולאט לאט להוסיף בכל פעם עוד דקותיים. אם היא בתנועה ממליצה לאסוף אותה בזרועות המבוגר או בינות לרגליו הפסוקות על מנת שתמקד קשב ומבט בגירוי. כמו כן במשך הפעילות כדאי לשבת במקום רגוע ולצמצם גירויים מסיחים, כמו משחקים מפוזרים, טלוויזיה וכו'.

 

פעילויות לדוגמא: לספר סיפור קצר עם תמונות ברורות, להלביש / לקלח / להאכיל בבה תוך תיאור מילולי של הפעילות, לבנות מגדל, להרכיב פאזל עם 4 - 2 חלקים, להכין מבנה מדופלו, להשחיל חרוזים גדולים, וכו' וכו'.


לסיום, הייתי נזהרת מלקבוע כבר כעת שהילדה סובלת מ A.D.H.D כמו אביה.. יש בכך סכנה של נבואה שעלולה להגשים את עצמה..

 

גם אתם חושדים שלילדכם יש הפרעות קשב וריכוז? הכנסו לדיון בפורום