מצרכים:
קופסת טונה גדולה בשמן או מים לבחירתכם (ברור ששמן טעים יותר אבל משמין יותר..)
2 ביצים
פירורי לחם או קוואקר
תבלינים - מלח עשבים אם יש, פלפל לבן גרוס, פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה הכי פשוט עלי אדמות:
מסננים את הטונה מהנוזלים ומעבירים לקערה.
מועכים במזלג.
מוסיפים את הביצים וקוואקר (שופכים כמות שכאשר מערבבים את היצירה כולה היא עדיין דביקה מספיק להחזיק).
מערבבים ומוסיפים תבלינים.
מחממים מחבת עם מעט שמן קנולה איכותי, מלבבים בידיים, מניחים על המחבת במרחק מה זה מזה, מטגנים קלות משני הצדדים, מניחים על נייר סופג לקליטת שאריות השמן - ואוכלים!
ורסיות לגיוון:
הוספת עירית קצוצה או בצל קצוץ לתערובת
אותו כנ"ל עם בצל שאלוט
תיבול בזעתר
הוספת חרדל לתערובת
הוספת פטרוזיליה קצוצה ו או שמיר קצוץ
בתיאבון!