מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותקפה מגביר את נזקי המזון מהיר

קפה מגביר את נזקי המזון מהיר

מחקר: שומן רווי פוגע ביכולתו של הגוף לפנות סוכרים מהדם. קפאין מחמיר את הנזק


קפה מחמיר את נזקי המזון המהיר (צילום: panthermedia)
קפה מחמיר את נזקי המזון המהיר (צילום: panthermedia)

 

אכילת מזון מהיר עתיר שומן לא עושה טוב לגוף. זה כבר ידוע. כעת, מחקר חדש מצא כי אם שותים קפה כשאוכלים מזון כזה, הפגיעה בבריאות חמורה אף יותר.

 

חוקרים מהמחלקה לבריאות האדם ומדעי התזונה באוניברסיטת Guelph שבקנדה מצאו כי גם בקרב אנשים בריאים, רמת הסוכר בדם עולה מאוד לאחר אכילת מזון עשיר בשומן. עוד הם מצאו כי רמת הסוכר עולה עוד יותר- למעשה פי שניים- אם בנוסף לצריכת השומן שותים גם קפה. במצב זה מדובר כבר בעליית סוכר מדאיגה עד רמה דומה לזו של חולה סוכרת.

 

כדי לחקות את מה שקורה בגוף אחרי שאוכלים ארוחה שומנית, החוקרים הכינו משקה שהיה עשוי מתערובת שומנים, ממנו קיבלו עשרת הנחקרים 1 גרם לכל ק"ג ממשקלם. לאחר חמש שעות הנחקרים קיבלו גם מים או קפה (5 מ"ג לק"ג) עם או בלי קפאין. שעה לאחר ששתו, קיבלו המשתתפים משקה סוכר. רמת הסוכר בדם נמדדה במשך שעה באמצעות בדיקת סבילות לסוכר, כדי לבחון איך הגוף מתמודד עם הסוכר.

 

באופן טיפוסי, כאשר אנו בולעים סוכר הגוף מיצר אינסולין שמפנה את הסוכר מזרם הדם. החוקרים מצאו כי שומן רווי פוגע ביכולת הגוף לפנות סוכרים מהדם וששילוב קפאין מביא להשלכות חמורות עוד יותר. על-פי הממצאים שפורסמו בכתב העת Journal of Nutrition הארוחה השומנית הובילה לעליה של כ- 30% ברמת הסוכר בדם בהשוואה למצב שקדם לארוחה השומנית. שילוב קפאין יחד עם הארוחה השומנית הוביל לעליה של 65% ברמת הסוכר בדם.

 

החוקרים מצאו כי הקפאין והשומנים, יחד ולחוד, משבשים את התקשורת בין המעי והלבלב וכך מפריעים לירידה התקינה של רמת הסוכר בדם.

 

המחקר מדגיש שוב שמה שאנו אוכלים ושותים משפיע על התנהלות הסוכר בגוף גם שעות אחר כך.
 

 


Journal of Nutrition, 2011, 141 (4), 574
 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
04/04/11 13:09

על קפה איני מסוגלת לותר.

באשר לשומן     - בזמנו אמרו שלפני השינה כדאי לאכול פחמימה עם קצת שומן.   (איזה שומן ? כמה ?) על מנת שלא תהיה נפילת סוכר בלילה.

מרבה דעת מרבה מכאוב...

השאלה אם זה בריא לשתות קפה או לא? מטרידה אותי מזה שנים שכן אני אוהבת לשתות קפה ויחד עם זה מכירה את השפעותיו הטוקסיות ברמה התאית, יש לו בגלל זה, למשל השפעות אנטי-ויראליות.

המסקנה הפילוסופית שגיבשתי היא שהקפה דוחף הרבה פעילויות ומכאן השפעתו המיטיבה, אבל לדחוף זה לא תמיד נכון בהסתכלות כוללת על החיים, לפעמים מתינות אפילו כאובה יותר היא המשתלמת לאורך זמן.
ראו בקישור מיקבץ של מחקרים המראים את מעלותיו של הקפה לבריאותנו.
http://www.camoni.co.il/?idr=402&pid=1541