מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.

קליפס ללב

שיטה צינתורית מאפשרת לתקן דליפה במסתם הלב בחולים שלא יכולים לעמוד בניתוח לב פתוח


המיטרה-קליפ: מתקן את הדליפה במסתם המיטרלי
המיטרה-קליפ: מתקן את הדליפה במסתם המיטרלי

 

כ-140 אלף חולים בישראל סובלים מדליפה במסתם הלב המיטרלי. השיטה החדשה, "מיטרה קליפ", מסייעת בעיקר לחולי לב קשים, אשר עבורם ניתוח לב פתוח לתיקון כירורגי של המסתם הפגום עלול להיות קטלני. השיטה החדשה מבצעת תיקון בדליפת המסתם באמצעות השתלת "קליפס" ללב. שלושה חולים קשים במרכז הלב של בית החולים שיבא, עברו בשבוע שעבר את ההליך בהצלחה .

 

במרכז הלב בשיבא ביצעו בשבוע שעבר טיפול צינתורי חדש, בשלושה חולים קשים מאוד, עבור אחת מהן היה זה סיכוי אחרון להצלת חייה. ההליך בחולים בוצע בזה אחר זה והוכתר כהצלחה.

 

הטיפול יכול להועיל לאלפי חולי לב הסובלים מדליפה במסתם הלב (אי ספיקה במסתם המיטרלי - MR: Mitral Regurgitation), אבל אינם יכולים לעבור ניתוח לב פתוח לתיקון המסתם, בגלל מצבם הפיזי, שבו הניתוח עלול להיות קטלני עבורם.

 

שיטת "מיטרה-קליפ" (Mitra Clip) מציעה טכנולוגיה חדישה ומתקדמת, שפותחה על ידי החטיבה הווסקולרית של חברת "אבוט" (Abbott) הגלובאלית ומתאימה לחולים הסובלים מדליפה במסתם המיטרלי (השמאלי) של הלב. השיטה מאפשרת לחולי לב לתקן בצורה בטוחה ולא פולשנית את הדליפה במסתם, מבלי לסכן את חייהם. עד כה, נוסתה השיטה בהצלחה על למעלה מ-2,000 חולים ברחבי העולם, וכעת היא זמינה גם בישראל.

 

הדליפה במסתם מתרחשת כאשר העלים במסתם המיטרלי לא נסגרים במלואם וגורמים לדם לזרום בחזרה לעלייה השמאלית של הלב במהלך מחזור פעולת הלב. כדי לשמר מצב של זרימת דם מספקת לכל הגוף, הלב מפצה על כך באמצעות הגדלת החדר השמאלי. מצב זה מחייב את הלב למאמץ יתר, ועלול בסופו של דבר להוביל לאי ספיקת לב, שבץ, התקף לב ואפילו מוות.

 

הפרוצדורה החדשה מתקנת את הדליפה במסתם המיטרלי של הלב על ידי הצמדת עלי המסתם באמצעות "קליפס" (Clip) מיוחד, דבר המאפשר ללב לשאוב דם ביתר יעילות. פעולה זו זהה לפעולה המתבצעת בניתוח לב פתוח (בה "פותחים" את בית החזה, מגיעים למסתם הלב ו"תופרים" אותו) - רק שאינה כוללת את הסיכונים הנלווים לניתוח מסוג זה. במהלך הפעולה עצמה ניתן לראות ב"זמן אמת" את הדליפה נעצרה, ואם לא, ניתן למקם את הקליפס מחדש, או לשים לחולה קליפס נוסף ולעצור את הדליפה באופן מיידי.

 

"מדובר בשיטה חשובה ופורצת דרך המעניקה בשורה לחולי לב הנמצאים בסיכון גבוה לניתוח" אומר ד"ר ויקטור גויטע, מנהל שירות הצנתורים במרכז הלב בבית חולים שיבא "עד כה, ניתוח הלב היה האופציה היחידה שעמדה בפני חולים שסבלו מדליפה במסתם, כאשר רבים מתוכם סובלים במקביל ממחלות נוספות והניתוח מסוכן מאוד עבורם".

 

פרוצדורה זו מתווספת לפרוצדורה צינתורית נוספת חדשה בישראל להשתלת מסתם מיטרלי

 

 

עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה