מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותקינמון מפחית את רמות הסוכר בדם

קינמון מפחית את רמות הסוכר בדם

הוספת כף קינמון למזון עשויה להפחית את רמת הסוכר בדם אחרי הארוחה באופן משמעותי


תוספת הקינמון הפחיתה ב-25% את רמת הסוכר בדם לאחר הארוחה (צילום: Shutterstock)
תוספת הקינמון הפחיתה ב-25% את רמת הסוכר בדם לאחר הארוחה (צילום: Shutterstock)

פיזור כף קינמון על ארוחת הבוקר יפחית באופן משמעותי את רמות הסוכר בדם אחרי הארוחה, מה שעשוי להפחית את הסיכון להתפתחות סוכרת, גם באנשים שמנים וגם באנשים במשקל תקין. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Academy of Nutrition and Dietetics.

 

החוקרים מאוניברסיטת Ball State גייסו 37 משתתפים בני 18 עד 30, חלקם שמנים וחלקם בעלי משקל תקין. הנחקרים קיבלו ארוחת בוקר שהורכבה מדגני בוקר, פעם עם 6 גרם קינמון (כשתיים וחצי כפיות) ופעם ללא קינמון. לאחר הארוחה החוקרים בדקו את רמת הסוכר בדמם כל רבע שעה – עד שעתיים אחרי הארוחה.

 

נמצא כי במשך השעתיים שאחרי הארוחה, תוספת הקינמון הפחיתה ב-25% את רמות הסוכר בדם אצל כל משתתפי המחקר - בין אם היו שמנים או בעלי משקל רגיל - בהשוואה לרמות הסוכר לאחר הארוחה ללא קינמון.

 

החוקרים מציינים כי למרות שבמחקר ניתנה למשתתפים כמות גדולה של קינמון, הטעם לא הפריע להם. את התבלין ניתן להוסיף למגוון מזונות, לדוגמא: יוגורט, קפה, תה, דגני בוקר ומאפים.

 

כעת החוקרים מתכננים לבצע מחקרים דומים באנשים עם טרום סוכרת וסוכרת. מחקר שפורסם ב-2011 כבר הראה כי צריכה יומית של שני גרם קינמון משפרת את איזון הסוכרת ומפחיתה לחץ דם בקרב חולי סוכרת. החוקרים מצאו כי כעבור 3 חודשים, חלה ירידה משמעותית בערכי ההמוגלובין המסוכרר מממוצע של 8.22% ל-7.86% בקרב המטופלים שנטלו קינמון. בקבוצה שקיבלה טיפול דמה לא הייתה ירידה בערכי ההמוגלובין המסוכרר.

 

 

J Acad Nutr Diet. 2012, 112(11), 1806-1809

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

 

איך מזונות משפיעים על רמות הסוכר בדם?