מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

פרופ' אהוד גרוסמן
פרופ' אהוד גרוסמן
בוגר בית הספר לרפואה בתל-אביב. לשעבר מנהל מחלקה פנימית ד' והיחידה ליתר לחץ דם במרכז הרפואי ע"ש שיבא. לשעבר מנהל האגף הפנימי במרכז הרפואי ע"ש שיבא, פרופ' מן המנין ומופקד על קתדרה ליתר לחץ דם באוניברסיטת תל אביב. לשעבר דיקאן בית ספר לרפואה באוניברסיטת תל אביב כיום נשיא אוניברסיטת אריאל
פרופ עדי לייבה
פרופ עדי לייבה
מנהל המכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם בבית החולים האוניברסיטאי אסותא אשדוד ומנהל מרפאה מייעצת בפנימית, מחלות כליה ולחץ דם במרפאת מומחים בקרית אונו (מרב מרכזי בריאות, הדובדבן 7 קרית אונו ) מומחה ברפואה פנימית , בנפרולוגיה וביתר לחץ דם, פרופסור מן המניין באוניברסיטת בן גוריון ופרופ. משנה באוניברסיטת הארוורד,ארה"ב. בשנים 2016-2022 שימשתי כנשיא החברה הישראלית ליתר לחץ דם. מומחה בפנימית, הן מתל השומר, והן מבית חולים Mount Auburn בקיימברידג', מסצ'וסטס. סא"ל במיל., יועץ קצין רפואה ראשי למחלות כליה ויתר לחץ דם, ומנהל תחום מחלות כליה ויתר לחץ דם בקופות חולים "מכבי" ו"לאומית". מייסד ויו"ר החוג הנפרולוגי הישראלי פלסטיני בהר"י. בקרו באתר של פרופ' עדי לייבה www.profleiba.com ניתן להתייעץ בווטסאפ דרך האחות אחראית המרפאה , הגב. סיגלית ארי-עם ( RN)- 054-541-9992
כמונילחץ דםחדשותקיווי מפחית לחץ דם

קיווי מפחית לחץ דם

מחקר מצא כי אכילת 3 קיווים ביום מביאה לירידה בלחץ הדם הסיסטולי


הקיווי מכיל לוטאין – רכיב בעל תכונות נוגדות חמצון חזקות (צילום: Shutterstock)
הקיווי מכיל לוטאין – רכיב בעל תכונות נוגדות חמצון חזקות (צילום: Shutterstock)

 

מתי בפעם האחרונה אכלתם קיווי? מחקר חדש מצא כי תוספת של קיווים לתזונה היומית תסייע להפחית את לחץ הדם וכך למנוע מחלות לב.

 

במחקר השתתפו 50 גברים ו –68 ונשים בגיל ממוצע של 55 שנים, עם לחץ דם גבוה מעט. הנחקרים חולקו לשתי קבוצות – הנחקרים בקבוצה אחת הוסיפו שלושה קיווים לתפריט היומי הרגיל שלהם במשך שמונה שבועות והאחרים הוסיפו לתזונה תפוח בכל יום.

 

לחץ הדם של הנחקרים נמדד לפני ואחרי 8 השבועות. החוקרים מבית החולים האוניברסיטאי אוסלו מצאו כי לחץ דם הסיסטולי הממוצע שלהם שנמדד ב- 24 שעות היה נמוך ב – 3.6 מ"מ כספית מאשר בקבוצה שאכלה תפוחים. לחץ דם סיסטולי - הערך הגבוה בקריאת לחץ הדם - מבטא את הלחץ המופעל על דפנות כלי הדם בעת התכווצות שריר הלב.

 

החוקרים דיווחו כי גם לחץ הדם הדיאסטולי (הערך הנמוך. מבטא את הלחץ המופעל על כלי הדם כשהלב רפוי) היה נמוך יותר בקבוצת הקיווי, אך הקשר בין הקווי לירידה בלחץ הדם הדיאסטולי היה פחות ברור.

 

החוקרים שהציגו את ממצאיהם במפגש של איגוד הלב האמריקני מסבירים כי הקיווי מכיל לוטאין – רכיב בעל תכונות נוגדות חמצון חזקות ויתכן כי הוא זה שמיטיב עם לחץ הדם.

 

מחקר קודם כבר מצא כי קיווי הוא אחד הפירות הטובים ביותר למניעת מחלות בזכות נוגדי החמצון שבו. אך דרושים מחקרים נוספים כדי להוכיח שהוספת קיווי לתזונה אכן תפחית את לחץ הדם.

 

 

לדרכים טבעיות נוספות להפחתת לחץ הדם

 

American Heart Association’s Scientific Sessions 2011