לחץ דם
מנהלי קהילה
קיווי מפחית לחץ דם
מחקר מצא כי אכילת 3 קיווים ביום מביאה לירידה בלחץ הדם הסיסטולי
מתי בפעם האחרונה אכלתם קיווי? מחקר חדש מצא כי תוספת של קיווים לתזונה היומית תסייע להפחית את לחץ הדם וכך למנוע מחלות לב.
במחקר השתתפו 50 גברים ו –68 ונשים בגיל ממוצע של 55 שנים, עם לחץ דם גבוה מעט. הנחקרים חולקו לשתי קבוצות – הנחקרים בקבוצה אחת הוסיפו שלושה קיווים לתפריט היומי הרגיל שלהם במשך שמונה שבועות והאחרים הוסיפו לתזונה תפוח בכל יום.
לחץ הדם של הנחקרים נמדד לפני ואחרי 8 השבועות. החוקרים מבית החולים האוניברסיטאי אוסלו מצאו כי לחץ דם הסיסטולי הממוצע שלהם שנמדד ב- 24 שעות היה נמוך ב – 3.6 מ"מ כספית מאשר בקבוצה שאכלה תפוחים. לחץ דם סיסטולי - הערך הגבוה בקריאת לחץ הדם - מבטא את הלחץ המופעל על דפנות כלי הדם בעת התכווצות שריר הלב.
החוקרים דיווחו כי גם לחץ הדם הדיאסטולי (הערך הנמוך. מבטא את הלחץ המופעל על כלי הדם כשהלב רפוי) היה נמוך יותר בקבוצת הקיווי, אך הקשר בין הקווי לירידה בלחץ הדם הדיאסטולי היה פחות ברור.
החוקרים שהציגו את ממצאיהם במפגש של איגוד הלב האמריקני מסבירים כי הקיווי מכיל לוטאין – רכיב בעל תכונות נוגדות חמצון חזקות ויתכן כי הוא זה שמיטיב עם לחץ הדם.
מחקר קודם כבר מצא כי קיווי הוא אחד הפירות הטובים ביותר למניעת מחלות בזכות נוגדי החמצון שבו. אך דרושים מחקרים נוספים כדי להוכיח שהוספת קיווי לתזונה אכן תפחית את לחץ הדם.
לדרכים טבעיות נוספות להפחתת לחץ הדם