מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותקח אגוז ותהיה לי בריא

קח אגוז ותהיה לי בריא

העדויות מתחזקות: מחקר מצא שבקרב אכלני אגוזים המשקל הממוצע נמוך יותר וכך גם הסיכון למחלות רבות


בהשוואה לאלה שלא אכלו אגוזים, המשקל הממוצע של אכלני האגוזים נמוך ב- 1.9 ק''ג (צילום: Shutterstock)
בהשוואה לאלה שלא אכלו אגוזים, המשקל הממוצע של אכלני האגוזים נמוך ב- 1.9 ק''ג (צילום: Shutterstock)

 

בניגוד לדעה המקובלת שאגוזים משמינים וכדאי להימנע מהם, מצטברים מחקרים המראים את היתרונות הבריאותיים של צריכת אגוזים ושקדים. לאחרונה הצטרף לעדויות מחקר חדש של חוקרים מאוניברסיטת לואיזיאנה שמצא כי צריכת אגוזים קשורה למשקל נמוך יותר ומדדי בריאות טובים יותר.

 

המחקר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Nutrition השווה בין צרכני אגוזים לאנשים שלא צורכים אגוזים, מבחינת גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם, לסוכרת סוג 2 ושכיחות הסינדרום המטבולי - מקבץ של לפחות שלושה מצבים בריאותיים שמביא לסיכון מוגבר למחלות ולתמותה בהם: השמנה בטנית, כולסטרול גבוה, טריגליצרידים גבוהים, סוכר גבוה בצום ויתר לחץ דם.

 

הנחקרים היו יותר מ- 13,000 בני 19 ומעלה שהשתתפו בסקר הבריאות והתזונה הלאומי בארצות הברית בין השנים 1999 ל- 2004. אכלני אגוזים (כחמישית מכלל הנבדקים) הוגדרו כמי שאכלו יותר מ- 8 גרם אגוזים ליום ביממה שקדמה לסקר. בין האגוזים: שקדים, אגוזי ברזיל, אגוזי קשיו, אגוזי לוז, מקדמיה, פקאן, פיסטוק חלבי ואגוזי מלך.

 

החוקרים מצאו כי בהשוואה לאנשים שלא אכלו אגוזים, המשקל הממוצע של אכלני האגוזים היה נמוך ב- 1.9 ק"ג והיקף המותניים הממוצע היה נמוך בכ- 2 ס"מ.

 

עוד נמצא כי צריכת האגוזים קשורה עם רמת HDL (המכונה כולסטרול טוב) גבוהה יותר ועם סיכון נמוך יותר ליתר לחץ דם, להשמנה, למחלות לב ולסינדרום המטבולי.

 

למחקר מספר מגבלות. בין היתר, המחקר לא מוכיח קשר של סיבה-תוצאה, משמע – הוא רק מראה שבקרב צרכני אגוזים יש שיעורים נמוכים יותר של השמנה וסיכון נמוך יותר למחלות לב ולסינדרום המטבולי, אך הוא לא מוכיח שצריכת האגוזים היא שגרמה לכך. כך למשל, ייתכן שאנשים שאוכלים אגוזים גם נוטים להקפיד על תזונה בריאה יותר.

 

יחד עם זאת, המחקר מצטרף למחקרים רבים שנערכו בנושא בשנים האחרונות. כך למשל מחקר שפורסם בשנה שעברה מצא כי צריכת שקדים ואגוזים מביאה לעליה בסרוטונין - חומר שמגביר את תחושת השובע ומשפר מצב רוח. מחקר אחר שפורסם ב- 2011 מצא כי החלפת פחמימות בתערובת אגוזים שיפרה את מצבם של חולי סוכרת ואף הורידה את רמת הכולסטרול.

 

 

J Am Coll Nutr, 2011, 30, 502-510

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

כינסתי עם יעל מיקבץ מחקרים על מעלותיהם של השקדים...
http://www.camoni.co.il/index.php?idr=402&pid=437