קרוהן וקוליטיס
מנהלי קהילה
קוקה-קולה פותחת חסימות במעיים
יש לכם חשק עז לקולה? יכול להיות שהגוף שלכם אומר לכם משהו - קוקה-קולה יכולה לפתוח חסימות מסוכנות
הרכיבים הכימיים שנמצאים בקוקה-קולה מבצעים עבודה דומה לזו שעושות חומצות הקיבה, באמצעות סיוע בעיכול סיבים. הבועות עוזרות לזרז את התהליך. זו הסיבה לכך שרופאים משתמשים בקוקה-קולה לפתיחת חסימות בקיבה.
רופאים גילו כי משקה הקוקה-קולה אפקטיבי מאוד בהתמודדות על מצב המכונה פיטובזואר (Phytobezoar) – גושים בקיבה הנוצרים משרידי מזון שלא עוכלו ומכילים בעיקר סיבים שמקורם בפירות, ירקות וגרעינים. אם לא מצליחים להסיר או להשמיד את הגוש, עלולה להיווצר אטימת מעיים מסוכנת.
בקרב הסובלים ממחלות מעי דלקתיות יש סיכון מוגבר לחסימות מעיים, שבמקרים מסוימים הטיפול בהן דורש ניתוח.
אבל המחקר החדש שפורסם בכתב העת Alimentary Pharmacology and Therapeutics, מראה כי ניתן לחסוך חלק גדול מהטיפולים הפולשניים, לאחר שנצפה כי לקוקה-קולה שיעורי הצלחה של יותר מ-90% בטיפול בפיטובזוארים.
הסיבה לכך היא שהכימיקלים במשקה מסייעים לפירוק סיבים, בדומה לחומצות קיבה והגזים מסייעים לזרז את התהליך. גם אם הקולה לא הורסת את החסימה לחלוטין, סביר שהיא תקטין את הגוש ותרכך אותו, מה שיקל על הסרתו ללא צורך בניתוח מלא.
החוקרים מאוניברסיטת אתונה סקרו את כל הספרות הרפואית שפורסמה בנושא, בה פורטו סך הכל 46 מטופלים עם חסימות שטופלו באמצעות קוקה-קולה בבתי חולים ברחבי העולם במשך 10 השנים האחרונות.
מאלה שקיבלו קולה, במחצית מהמקרים החסימה הושמדה לחלוטין ו-19 נוספים נזקקו רק לטיפולים בשיטות אנדוסקופיות - ללא צורך בניתוח. סך הכל מדובר בשיעורי הצלחה של 91.3%. רק 4 היו צריכים לעבור ניתוח – גם אצל 3 מתוכם הקולה סייעה לפירוק חלקי של הפיטובזואר.
במאמר המומחים מציינים כי גם משקאות דיאט קולה וקולה זירו יכולים לעזור, מכיוון שיש בהם את אותם רכיבים בסיסיים שיש במשקה הרגיל.
תזונה נכונה תסייע לחולי מחלות מעי דלקתיות למנוע את החסימות מלכתחילה
יניב1121
ד"ר גדעון רון
כותרת המאמר היתה צריכה להיות: "קוקה קולה אינה משקה אלא תרופה!" ובתוך המאמר ראוי היה לציין כי חולי קוליטיס או קרוהן שאינם סובלים מחסימת מעיים - אל להם להשתמש ב"תרופה" זו, משום שהיא מכילה קופאין העלול להזיק להם בטווח הארוך.