קדחת ים תיכונית (FMF)
חברים (818)מנהלי קהילה
מובילי קהילה
שיחה חדשה בקהילת: קדחת ים תיכונית (FMF)
תגובות
תגובות

27/03/25 15:13
תודה רבה 🙂
תגובות

מומחה כמוני
בוגר ביה"ס לרפואה באוניברסיטת ת"א ומשמש כמרצה באוניברסיטה, בוגר התמחות ברפואת ילדים בביה"ח דנה (איכילוב) ובוגר התמחות על בראומטולוגית ילדים באוניברסיטת קליפורניה לוס אנג'לס (UCLA). ראומטולוג ילדים בכיר בעל ניסיון קליני רב הכולל מעקב ואחריות אחר ילדים החולים במחלות ראומטיות או הנחשדים כחולים במחלות כאלו עם פעילות המסתכמת בקרוב ל-2000 ביקורים מידי שנה במרפאתו בביה"ח שניידר.
23/03/25 18:02
שלום רב,
הסיכוי לכך נמוך אולם קיים מ-2 סיבות. 1) הבדיקה אינה כוללת את כל המוטציות הידועות. 2) לעיתים רחוקות מספיקה מוטציה אחת להופעת מחלה. בכל מקרה FMF נחשבת למחלה שגם אם ידוע על קיום וודאי שלה, אין אינדיקציה לביצוע הפלה.
תגובות

מומחה כמוני
מנהל מחלקת ילדים בבית חולים אוניברסיטאי הדסה הר הצופים, הוא בוגר של בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית, הדסה, ירושלים. התמחה ברפואת ילדים בבית חולים ביקור חולים בירושלים. בתום התמחותו באימונולוגיה קלינית ואלרגיה, עבד כרופא בכיר במחלקת ילדים ובמרפאה ריאומטולוגית בבי"ח ביקור חולים ובהדסה עין כרם. בהמשך עבד בבית החולים ספרא לילדים שבמרכז רפואי שיבא, תל השומר- כרופא בכיר וסגן מנהל בית חולים לילדים. ובמרפאה לריאומטולוגית ילדים וקדחת ים התיכונית. משנת 2011 הוא מנהל את מחלקת הילדים במרכז רפואי הדסה בהר הצופים ופרופסור חבר ברפואת הילדים בפקולטה לרפואה של האוניברסיטה העברית בירושלים. בנוסף הוא חבר בוועדת הוראה של ביה"ס לרפואה, חבר בוועדת ערר של ההסתדרות הרפואית של ישראל, חבר מערכת בעתון הרפואה. פרופ' ברקון גם משמש חבר הנהלת עמותת ענבר, עמותת חולים במחלות ראומטיות. הוא ערך ופרסם מחקרים רבים בריאומטולוגית ילדים, אימונולוגיה, FMF ומחלות דלקתיות ואוטואינפלמטוריות אחרות. תחומי עיסוקו, בנוסף למחלות ילדים, הם ריאומטולוגית ילדים, קדחת ים התיכונית, PFAPA ומחלות חום חוזר.
17/02/25 11:29
שלום! הסבירות מאד נמוכה. ליעוץ פרטני מסודר אליך לפנות לרופא גנטיקאי
פרופ' יעקב ברקון
שלום! התקפי FMF עם כאב חזה מופיעים בקרב עד 40% מהחולים ב-FMF. התחלה של התקף טיפוסי פתאומית, הוא בצד אחד, מחמיר בנשימה, מלווה בחום, יכול להתלוות כאב בטן או מפרק, נמשך מספר שעות עד ימים בודדים. ממצאי הבדיקה הגופנית והדמיה לרוב אינם אבחנתיים. בהתקפים חמורים, החולה יופיע עם נשימה שטחית, מהירה וכואבת, וגניחות.