לחץ דם
מנהלי קהילה
צריכת "מלח טוב" עשויה להפחית יל"ד באוכלוסיה
הגברת צריכת מלחי אשלגן, עשויה לתרום משמעותית לשיפור ערכי לחץ הדם באוכלוסיה
יל"ד הינו גורם סיכון משמעותי לתחלואה לבבית. בארצות המערביות רק לכ-20-30% מהאוכלוסיה המבוגרת ערכי לחץ דם אופטימליים (פחות מ-120/80) וערכי לחץ הדם הולכים ועולים עם הגיל אצל מרבית האנשים.
לדיאטה ולאורח החיים תפקיד חשוב במניעה וטיפול ביל"ד. צריכה מוגברת של מלחי נתרן (מלח שולחן) וצריכה מופחתת של מלחי אשלגן, בעלי השפעה שלילית על לחץ הדם.
במחקר הנוכחי נמצא כי צריכת אשלגן ממוצעת ב-21 מדינות, כולל ארה"ב, סין, ניו זילנד, גרמניה והולנד, נעה בין 1.7-3.7 גרם ליממה, כאשר הרמה המומלצת היא לפחות 4.5 גרם ליממה של אשלגן.
במחקרים קודמים הראו כי הורדת צריכת מלחי נתרן של כ-3 גרם ליממה, עשויה למנוע 25-- מקרי תמותה קרדיווסקולרית לשנה.
כדי לשפר את צריכת האשלגן, יש לצרוך כמות גדולה של ירקות ופירות, העשירים באשלגן, וכן להשתמש בתחליפי מלח המבוססים על אשלגן, במקום נתרן.
www.sciencedaily.com/releases/2010/09/100916170914.htm
תרגום ועריכה: ד"ר נעמי לוין-יינה