מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אירוע מוחי

מנהלי קהילה

פרופ'-איתן-אוריאל
פרופ'-איתן-אוריאל
מומחה בנוירולוגיה, בעל תואר שני במחלות כלי דם של המוח. מנהל המחלקה הנוירולוגית מרכז רפואי בלינסון. מזכיר האיגוד הנוירולוגי בישראל.
ד
ד"ר אסף טולקובסקי
נוירולוג מתמחה בבי"ח בלינסון

מובילי קהילה

טל-פדרמן
טל-פדרמן
את המסע הנוירולוגי עברתי כשחטפתי שבץ מוחי בגיל 28, לאחר מכן הוכשרתי כמאמנת רפואית וכיום "עמיתה מומחית" בפרויקט שיקום אישי, בקופ"ח מכבי. יחד עם צוותי עו"ס אני בונה תוכניות שיקום ומלווה חולים מרגע המשבר ועד החזרה לקהילה. בנוסף אני גולשת,חובשת באיחוד והצלחה. ומרצה באוניברסיטת ת"א. יש לי קליניקה פרטית ואני מומחית בניהול משברים רפואיים. ספרים נוספים שכתבתי: הכל בראש- אוטוביוגרפי,המספר את מסע השיקום. את לא נראת נכה- ספר שירים ותובנות. המדריך למשתבץ הצעיר- ספרהומוריסטי עם כלים פרקטיים לתהליכי שיקום. למידע נוסף:  www.hakol-barosh.com  
איציק-ניסני
איציק-ניסני
הגמול לאדם על עבודתו אינו מה שהוא קיבל בעבורה אלא ההזדמנות להגשים חזונו .
כמוניאירוע מוחיחדשותצריכת תה והסיכון לשבץ

צריכת תה והסיכון לשבץ

עבודות שונות הראו שצריכת תה מורידה את הסיכון לשבץ. הנתונים האפידמיולוגים שנויים במחלוקת, עקב הקושי בקביעה מדויקת של מידת צריכת התה


בעבודה זו נקבע הקשר בין צריכת תה לבין שבץ.
המחקר נערך בין השנים 2007-2008 בדרום אסיה. נערכה השוואה בין 374 חולים עם שבץ אל מול קבוצת ביקורת של 468 נבדקים בריאים (גיל ממוצע 69) שגויסו משלושה בתי חולים שונים במחוז פוסאן.

 

נקבעה תדירות ומשך שתיית התה, כמות עלי התה וסוגי התה, כמו גם: הרגלי דיאטה ואורחות חיים.
התוצאות: ירידה משמעותית נצפתה בשיעור השבץ בקרב אלו ששתו לפחות כוס תה אחת בשבוע, כאשר הירידה המשמעותית ביותר נצפתה בקרב אלו ששתו כוס או שתי כוסות תה ירוק או מסוג Oolong מדי יום. כמו כן נצפה סיכון מופחת לשבץ בקרב אלו ששתו לאורך שנים רבות יותר.


שתיית תה לאורך זמן אכן קשורה בסיכון מופחת לשבץ.

Stroke. 2009, 40(7), 2480-2485

 

ועוד, בהולנד נעשה שקלול נתונים מ- 6 מיקבצי מחקרים שכללו מעל 100000 איש ו- 2155 מקרי שבץ. צריכת הפלבונולים (נוגדי חימצון) שבתה היתה בקורלציה הפוכה לסיכון שבץ , כשצריכה גבוהה היתה קשורה עם ירידה של 20% בסיכוי לשבץ.
J. Nutr. First published January 20, 2010
 

התה הירוק טוב גם למניעת מחלות עיניים כמו גלאוקומה.

J. Agric. Food Chem., 2010, 58 (3), 1523–1534

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט