אוסטאופורוזיס
מנהלי קהילה
צריכת שומן רווי מעלה את הסיכון לשברים
מחקר: צריכה של שומן רווי מעלה את הסיכון לשבר צוואר ירך בכ- 30%
צריכה של חומצות שומן רוויות לא מזיקה רק לכלי הדם. מחקר חדש מראה כי צריכת חומצות שומן רוויות מעלה גם את הסיכון לשברי צוואר-ירך, השכיחים מאוד במבוגרים, בעיקר בנשים לאחר גיל המעבר.
המחקר שפורסם בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition בדק את הקשר בין צריכת חומצות שומן לבין הסיכון להופעת שברים על רקע אוסטיאופורוזיס בנשים לאחר גיל המעבר. המחקר נערך על למעלה מ-137,000 נשים לאחר גיל המעבר, כאשר החוקרים בדקו את צריכת השומן הרווי באמצעות שאלונים ובמקביל בדקו את המקרים של שברי צוואר ירך.
הממצאים הראו כי צריכה גבוהה של חומצות שומן רוויות מעלה ב-31% את הסיכון לשברי צוואר ירך. יחד עם זאת, צריכת חומצות שומן חד-בלתי-רוויות וחומצות שומן רב-בלתי- רוויות קשורה לירידה בסיכון לשברים.
Am J Clin Nutr (October 27, 2010). doi:10.3945/ajcn.2010.29955
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה