מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

אוסטאופורוזיס

מנהלי קהילה

פרופ' צופיה איש-שלום
פרופ' צופיה איש-שלום
חברה במועצה לבריאות האישה, פרופ' חבר קליני בפקולטה לרפואה של הטכניון (עד שנת 2014 )  הייתה בין הראשונים, בהערכת הטיפול האנבולי באוסטיאופורוזיס (הורמון פאראתירואיד רקומביננטי, ופרגמנט של הורמון זה). כמו כן בצעה מחקרים רבים בתחום האבחון והטיפול באוסטיאופורוזיס. השתתפה בכתיבת קווים מנחים לטיפול באוסטיאופורוזיס, לטיפול בהורמון גדילה במבוגרים, ולטיפול בסרטן בלוטת התריס בישראל. כתבה מספר פרקים בספרים מקצועיים ועשרות מאמרים מדעיים, בתחום אוסטיאופורוזיס ומחלות עצם. מקבלת מטופלים במרפאתה בבית חולים אלישע, חיפה כמו כן נותנת ייעוציים פרטיים מרחוק בזום או בווטסאפ וידאו. לתיאום תור במרפאה ניתן להתקשר ל-3873*, זימון תור ליעוץ מרחוק ניתן לבצע באמצעות אתר בית חולים אלישע .
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
כמוניאוסטאופורוזיסחדשותצריכת שומן רווי מעלה את הסיכון לשברים

צריכת שומן רווי מעלה את הסיכון לשברים

מחקר: צריכה של שומן רווי מעלה את הסיכון לשבר צוואר ירך בכ- 30%


צריכת חומצות שומן חד-בלתי-רוויות ורב-בלתי- רוויות מורידה סיכון לשברים (צילום: panthermedia)
צריכת חומצות שומן חד-בלתי-רוויות ורב-בלתי- רוויות מורידה סיכון לשברים (צילום: panthermedia)

 

צריכה של חומצות שומן רוויות לא מזיקה רק לכלי הדם. מחקר חדש מראה כי צריכת חומצות שומן רוויות מעלה גם את הסיכון לשברי צוואר-ירך, השכיחים מאוד במבוגרים, בעיקר בנשים לאחר גיל המעבר.

 

המחקר שפורסם בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition בדק את הקשר בין צריכת חומצות שומן לבין הסיכון להופעת שברים על רקע אוסטיאופורוזיס בנשים לאחר גיל המעבר. המחקר נערך על למעלה מ-137,000 נשים לאחר גיל המעבר, כאשר החוקרים בדקו את צריכת השומן הרווי באמצעות שאלונים ובמקביל בדקו את המקרים של שברי צוואר ירך.

 

הממצאים הראו כי צריכה גבוהה של חומצות שומן רוויות מעלה ב-31% את הסיכון לשברי צוואר ירך. יחד עם זאת, צריכת חומצות שומן חד-בלתי-רוויות וחומצות שומן רב-בלתי- רוויות קשורה לירידה בסיכון לשברים.

 

 

Am J Clin Nutr (October 27, 2010). doi:10.3945/ajcn.2010.29955

 


עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה