נשימה
מנהלי קהילה
צריכת סיבים מאריכה את החיים
צריכה של סיבים תזונתיים שמקורם בדגנים מלאים מפחיתה את הסיכון למוות
צריכת סיבים תזונתיים קשורה להפחתה בסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם, מזיהומים וממחלות הקשורות בדרכי הנשימה ובסיכון למוות מכל סיבה שהיא, במשך תקופה של 9 שנים. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת Archives of Internal Medicine.
סיבים תזונתיים לא מתעכלים ויש להם יכולת לספוח אליהם כל מיני חומרים שמסתובבים לנו בגוף. הם בעצם עובדים כמו מנקי רחובות- אוספים את הפסולת מהגוף בדרך החוצה. הסיבים מסייעים בתנועת המעיים, מסייעים באיזון רמות סוכר ובהורדת הכולסטרול והשומנים בדם ולכן הם טובים לבריאות הלב וכלי הדם, לאנשים הסובלים מסוכרת ולמניעת השמנה וסרטן.
ההנחיות התזונתיות האמריקאיות העדכניות ממליצות על צריכת 14 גרם סיבים תזונתיים על כל 1,000 קלוריות.
במחקר הנוכחי חוקרים מהמכון הלאומי לחקר סרטן ניתחו מידע על כ- 220,000 גברים וכ-170,000 נשים, שמילאו שאלון תזונה בשנת 1995.
צריכת הסיבים נעה בין 13 ל- 29 גרם ביום בקרב הגברים ו 11 עד 26 גרם בנשים. במשך תקופת מעקב ממוצעת של 9 שנים, למעלה מ- 20,000 מהגברים ו- 11,000 מהנשים מתו.
החוקרים מצאו כי צריכת הסיבים הייתה קשורה בהפחתה משמעותית בסיכון למוות בכלל: חמישית מהגברים והנשים שסווגו כאלה שצרכו את כמויות הסיבים הגדולות ביותר (29.4 גרם ליום בגברים ו- 25.8 בנשים) היו בעלי סיכון נמוך ב- 22% למוות, מאשר אלה שצרכו את הכמויות המעטות ביותר (12.6 גרם סיבים ליום בגברים ו- 10.8 גרם בנשים).
בהתייחסות למוות מגורמים ספציפיים, הסיכון למוות ממחלות לב וכלי דם, זיהומים ומחלות דרכי הנשימה ירד ב- 24% עד 56% בגברים ו- 34%-59% בנשים, שאכלו את כמויות הסיבים הגבוהות. צריכה גבוהה של סיבים גם הפחיתה את הסיכון למוות מסרטן בקרב גברים.
הנתונים הראו כי סיבים תזונתיים מדגנים, אבל לא ממקורות אחרים כמו פירות, נקשרו להפחתה בסיכון למוות.
בהתייחסות למחקר, מומחים מציינים כי ייתכן כי אנשים שהתזונה שלהם עשירה בסיבים, למשל כאלה שאוכלים הרבה דגנים מלאים, אגוזים ופירות, גם מנהלים אורח חיים בריא יותר.
Arch Intern Medicine. 2010;doi:10.1001/archinternmed.2011.18
עוד כתבות בריאות באתר מוטק'ה