מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
ד
ד"ר עידית דותן
מומחית לרפואה פנימית, אנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, והשמנה. מנהלת שירות סכרת והשמנת יתר במכון לאנדוקרינולוגיה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין לימודים: MD, האוניברסיטה העברית, ירושלים, MSc ברפואה ניסויית, מונטריאול, קנדה התמחויות: תת התמחות באנדוקרינולוגיה ומטבוליזם, ולאחריה תת התמחות שניה במחלות מטבוליות - מונטריאול, קנדה התמחות ברפואה פנימית, סורוקה, באר-שבע מחקר: מחקר בסיסי, Jewish General Hospital, מונטריאול, קנדה. לאחר מכן פוסט דוקטורט באוניברסיטת טורונטו שטחי התעניינות: טיפול בהשמנה, השפעות מטבוליות של ניתוח בריאטרי, סכרת: סיבוכים, אשפוז וסביב ניתוח, ממשק בי"ח-קהילה ותזונה https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/endocrinologi/Pages/dr_i_do
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותצלחת גדולה - עיניים גדולות

צלחת גדולה - עיניים גדולות

מחקר מראה כי ילדים שמקבלים קערות גדולות יעמיסו עליהן יותר אוכל ויאכלו יותר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקרים הראו כי מבוגרים אוכלים מנות גדולות יותר כאשר הם מקבלים צלחות גדולות יותר. חוקרים מאוניברסיטת קורנל ביקשו לבחון כיצד גודל הצלחת משפיע על הכמות שמעמיסים עליה ילדים. 

 

המחקר שפורסם בכתב העת The Journal of Pediatrics הורכב משני ניסויים. הניסוי הראשון כלל 69 ילדים בגיל הגן. הילדים חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצה שקיבלה קערה קטנה (רבע ליטר) או קערה גדולה (חצי ליטר). החוקרים שאלו את הילדים כמה דגני בוקר הם רוצים כחטיף בוקר ואז שפכו דגני בוקר לקערות עד שהילדים אמרו די.

 

באופן כללי, הילדים שהיו להם קערות גדולות יותר ביקשו 87% יותר דגני בוקר מאשר ילדים שקיבלו צלחות קטנות יותר. התוצאות היו דומות בבנים ובבנות ובילדים בכל משקל.

 

המחקר השני כלל 18 תלמידי בית ספר יסודי שהשתתפו במחנה קיץ, שבאופן אקראי קיבלו בארוחת הבוקר קערות קטנות או קערות גדולות פי שניים.

 

עובדי הקפיטריה שאלו את הילדים כמה דגני בוקר וחלב הם רצו. העובדים שפכו את הדגנים והחלב לקערה, בזמן שמשקלים חבויים מדדו את הכמויות של דגני בוקר וחלב שהם הגישו לכל ילד. חיישנים ומשקלים אפשרו לחוקרים גם לבדוק כמה דגני בוקר נאכלו וכמה נותרו בצלחת לאחר ארוחת הבוקר. 

 

התהליך חזר על עצמו ביום אחר, רק שהפעם כל ילד קיבל צלחת בגודל האחר מזה שקיבל ביום הראשון. נמצא שהילדים אכלו 52% יותר ובזבזו 26% כאשר הם השתמשו בקערות גדולות יותר.

 

מחקר זה מתווסף למחקר נוסף שפורסם מוקדם יותר השנה, שהגיע לממצאים דומים.

 

 

The Journal of Pediatrics, online November 18, 2013