מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותפעם נזקק והיום עוזר

פעם נזקק והיום עוזר

בגיל 17 גיא נפגע בתאונת דרכים והפך לטטראפלג. כיום הוא חוגג 25 שנה כעובד סוציאלי ב-Canadian Paraplegic Association


עובד סוציאלי טטראפלג עוזר לנפגעים
עובד סוציאלי טטראפלג עוזר לנפגעים

גיא קולומבה ספג פגיעה קשה בחוט השדרה אשר הותירה אותו משותק מהצוואר ומטה והוא החל את חייו החדשים כמו משותק. אבל החיים שלו לא נגמרו. לגמרי לא.

 

בגיל 17, חייו של גיא קולומבה השתנו מקצה לקצה כאשר הוא היה מעורב בתאונת דרכים ליד עיר הולדתו, דונלי. "נסענו ופגענו בקצת חצץ", אומר קולומבה, כיום בן 47. "לא חגרנו חגורות בטיחות, כי אז לא ייחסו להן אותה חשביות כמו היום. המשאית הלכה לכיוון אחד ואני הלכתי לכיוון אחר."
 

 

בזמן שיקומו ותוך כדי עבודה קשה של התסגלות לחיים חדשים על כסא גלגלים, נפגש גיא עם יועץ מהאגודה הקנדית של פרפאלגים Canadian Paraplegic Association. מדובר בעמותה ללא מטרות רווח שנועדה לעזור לאנשים עם פגיעה בחוט השדרה. "זה עזר לי להבין כי החיים שלי יכולים להמשיך הלאה, אם רק ארצה". הוא החליט להגשים את חלומו והלך ללימודי עבודה סוציאלית. שבוע לפני סיום הלימודים, החל גיא לעבוד כיועץ באגודה.

 

כיום, קולומבה מנהל צוות של 6 עובדים והם עוזרים לנפגעים "טריים". במהלך עבודץו, גיא עזר והשפיע על אנשים רבים. אך גם חלקם השאירו חותם עמוק עליו. "פעם פגשתי אדם שהיה מאוד מבודד, הוא היה מאוד שקט רוב הזמן ותמיד האורות בחדרו היו כבויים", מספר גיא."כשהלכתי לראות אותו בהתחלה, הוא תמיד היה מכסה את עיניו עם כרית, לא רצה לדבר או לעשות משהו." עם הזמן, הוא התחיל לדבר, לצאת מהמיטה, ולבסוף עזב את בית החולים וחזר לביתו. "לא ראיתי את האדם הזה בערך 15 שנה," אומר קולומבה. "היינו במסיבת שבה הוא היה עם חבר, הוא הביט בי, ואמר:" הבחור הזה הציל את חיי. "

 

אני לעולם לא אשכח את זה.

 

מתוך-The Spinal Cord injury Zone

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן