מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מחלות לב

מנהלי קהילה

פרופ' סער מנחה
פרופ' סער מנחה
מנהל היחידה לקרדיולוגיה התערבותית (צנתורים) במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). רופא עצמאי ומצנתר- קופ"ח מכבי. פרופ' בחוג לקרדיולוגיה, אוניברסיטת תל-אביב. תחומי עניין: קרדילוגיה התערבותית, קרדיולוגיית ספורט, מניעת מחלות לב, מחלות לב מבניות, מניעת שבץ מוחי.
ד
ד"ר אבישי גרופר
אני בוגר בית הספר לרפואה של האוניברסיטה העברית והדסה בירושלים. השלמתי התמחות ברפואה פנימית במרכז הרפואי תל אביב ע"ש סוראסקי, ובקרדיולוגיה במרכז הרפואי שיבא, תל השומר, והתמחות בתחום של אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD) במרכז הרפואי MAYO CLINIC במינסוטה, ארה"ב. לאחר החזרה לארץ עבדתי כרופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ לב ובמכון לאי ספיקת לב, ומנהל מרפאות המערך הקרדיולוגי בשיבא, תל השומר. כיום אני מנהל היחידה לאי ספיקת לב במרכז הרפואי שמיר (אסף הרופא). אני יו"ר החוג לאי ספיקת לב באיגוד הקרדיולוגי בישראל וחבר באיגוד האירופאי לאי ספיקת לב ובאיגוד הבינלאומי להשתלות לב. אני מרצה בכיר בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב ומעורב במספר רב של מחקרים בארץ ובחו"ל בתחום אי ספיקת לב, השתלות לב ולב מלאכותי (LVAD). מרצה בכנסים בארץ ובחו"ל. במסגרת עבודתי אני עוסק בטיפול במחלות שריר הלב, אי ספיקת לב, השתלת לב מלאכותי (LVAD), השתלות לב, מחלות מסתמיות ויתר לחץ ריאתי. אני רואה חשיבות רבה בהדרכה לאורח חיים בריא ומניעת מחלות לב.
דייאנה קליין
דייאנה קליין
פסיכולוגית שיקומית מומחית, קליניקה בפתח תקווה. עד לשנת 2022, הייתי פסיכולוגית אחראית במכון לשיקום חולי לב, בי״ח שיבא תל השומר.

מובילי קהילה

איתן אביר
איתן אביר
הי לכולם, שמי איתן, בן 44, אב לשלושה ילדים מקסימים, מאוד אוהב לרכוב על אופניים אופניים בשטח, טיולים, בילויים ובעיקר אוהב אנשים. בחודש נובמבר 2015 עברתי השתלת לב בארצות הברית , לאחר המתנה בישראל של מעל שנה, כחצי שנה מתוך תקופה זו באשפוז בבית חולים. בגיל 17 אובחנה בליבי קרדיומיופטיה. עד גיל 41 לא תסמיני כלל ואז תוך זמן קצר מאוד (חודשים ספורים) חלה הרעה משמעותית במחלת הלב שהוגדרה אז כאי ספיקה חמורה שהכניסה אותי לרשימת המתנה להשתלת לב. כבר במהלך האשפוז הארוך אפשר לומר שגיליתי את עצמי מחדש ונוכחתי שיש לי כוחות נסתרים שאף פעם לא ידעתי על קיומם. תקופה ארוכה באשפוז בבית חולים היא לא פשוטה ושואבת כוחות פיזיים ובעיקר מנטליים רבים. במהלך תקופת האשפוז נוכחתי שההתמודדות היא שונה לגמרי בין חולה לחולה ולא כולם מצליחים לאזור את הכוחות הדרושים להתמודדות הקשה והארוכה. לחוות על בשרי את החוויות הלא פשוטות לעיכול ומצד שני לצפות מהצד בדרכם הייחודית של חולים אחרים להתמודד הביאה אותי להחלטה להקדיש מזמני ומנסיוני לתמיכה ועזרה לחולי לב.
גיל מלצר
גיל מלצר
בן 56. נשוי. אבא של עומר (8) ומיקה (6). חולה לב. מייסד ומנכ"ל אגודת הלב הישראלי - העמותה למען מטופלי לב וכלי דם
ורד שיראזי
ורד שיראזי
חולת לב מילדות, חולת פיברומיאלגיה ומושתלת לב כ4 שנים. מורה בנשמתי ועסוקה בלעשות טוב בעולם.
כמונימחלות לבמדריכיםפעילות גופנית למניעת מחלות לב

פעילות גופנית למניעת מחלות לב

למה כדאי להיות בכושר? כדי לצמצם את הסיכוי ללקות בסוכרת ומחלות לב, להעלות את הביטחון העצמי ולשפר את מצב הרוח


(צילום: shutterstock)
(צילום: shutterstock)

 

למה חשוב לעסוק בפעילות גופנית?

 

פעילות גופנית היא מרכיב מהותי בכל הקשור לשמירה על הבריאות. בדומה לתזונה, גם לפעילות הגופנית השפעה על צמצום גורמי הסיכון למחלות שונות. פעילות גופנית מסייעת בהורדת לחץ דם ושומנים בדם, מסייעת בתהליך ההרזיה ועוזרת לאזן סוכרת.

 

ישנה חשיבות גם לרמת היכולת הגופנית אליה אנו מגיעים: ככל שהכושר הגופני גבוה יותר כך הסיכוי ללקות במחלת לב נמוך יותר. אם כיום אתה לא עוסק בפעילות גופנית כלל, תתחיל לאט ובהדרגה.


מהם יתרונות הפעילות הגופנית?

 

• שיפור תפקוד הלב
• העלאת מסת השריר ושיפור זרימת הדם אליו
• חיזוק השרירים
• שיפור תגובת הדופק למאמץ
• שיפור כושר העמידה במאמץ
• שיפור היציבות והגמישות
• העלאת הדימוי העצמי
• שיפור מצב הרוח

 

מהם סוגי הפעילות הגופנית המומלצים?

 

כושר גופני כולל שלושה מרכיבים עיקריים: יכולת אירובית, כוח שרירים וגמישות הגוף. בזמן האימון הגופני חשוב לעבוד על שלושת המרכיבים הללו. על מנת להשיג את התוצאות בצורה הטובה והבטוחה ביותר יש לבנות תוכנית אימון אישית, המסתמכת על מכלול הגורמים שיכולים להשפיע על הביצועים הגופניים.

 

סוגי פעילות גופנית מומלצים:
• הליכה
• רכיבה על אופניים
• מתיחות
• הרמת משקולות קלות
• תרגילי נשימה
• תרגילי הרפיה
• שחיה

 

שרון10030
20/12/16 14:40

חשוב לבצע פעילות גופנית , למעשה זה חובה גם לפני שחולים בבעיות בריאות . בכלל זה מאוד חשוב ובריא לעשות פעילות גופנית. האלטרנטיבות הקיימות בשוק הם בדרך כלל מכון כושר , פעילות בחוץ , פעילות בקבוצות , ועוד.... אני ממליצה על פעילות גופנית בבית ובהדרכה מלאה של מדריכי הכושר מוסמכים . ובעלות בסיסית. קצת על ההליך שהמתאמן עובר : תוכנית בנויה על סרגל מאמצים מתחילים בשיעורי בסיס הסבר על תנועות ומגיעים לשיעורים מלאים. אורך כול שיעור חצי שעה. המתאמן עובד לשיעור הבא רק ובמידה וביצע את השיעור לפחות פעמיים בשבוע וביצוע שיעור מלא . השיעורים באתר בשפה העברית . ומעוברים ע"י מדריכי כושר מוסמכים . לרישום ללא עלות ניתן להיכנס ללינק המצורף . &link_content=
קישור : http://www.evt.co.il?cupoun_id=he54LCMQBDexeys