מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

ד
ד"ר ודים בלובשטיין
סגן מנהל המחלקה לשיקום שדרה ומנהל היחידה לאורודינמיקה ושיקום שליטה בשתן, בית החולים לוינשטיין מומחה ברפואת שיקום ובעל ניסיון רב בטיפול ושיקום נפגעי שדרה. חבר סגל בחוג לרפואת שיקום. ד"ר בלובשטיין סיים את לימודי הרפואה ברוסיה והתמחה שם ברפואה פדיאטרית. בשנת 93' עלה לארץ, סיים התמחות ברפואה שיקומית ומאז עובד בבית החולים לוינשטיין כרופא בכיר במחלקה לנפגעי שדרה. 
תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com
סיון אבנרי
סיון אבנרי
פיזיותרפיסט,מדריך קליני ובעל תארים ראשון ושני בפיזיותרפיה. (אוניברסיטת תל אביב)עובד בבית החולים לוינשטיין מאז 2001.אחראי על שירותי הפיזותרפיה במחלקה לשקום שדרה.
הדס טרייסמן
הדס טרייסמן
מרפאה בעיסוק אחראית, המחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר שני וותק של 14 שנה. התמחתה בתחום שיקום שדרה ובנושא זה כתבה גם את התזה
שרון רצהבי
שרון רצהבי
שרון רצהבי, פסיכולוגית רפואית מומחית. תואר ראשון מאוניברסיטת תל אביב, תואר שני מהמכללה האקדמית תל אביב יפו, בית ספר לפסיכותרפיה פסיכואנליטית באוניברסיטת חיפה. עבדה כפסיכולוגית בבית החולים רמב"ם ובבית החולים כרמל בחיפה עם אנשים המתמודדים עם מגוון מחלות ופציעות. כיום פסיכולוגית אחראית במחלקה לשיקום שדרה בבית לוינשטיין.

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותפיתוח חדש לכיסא גלגלים מונע פצעי לחץ

פיתוח חדש לכיסא גלגלים מונע פצעי לחץ

פיתוח חדש למניעת פצעי לחץ: משטח עם חיישנים המתחבר לכיסא הגלגלים ומתריע כאשר מתחיל להיווצר לחץ


(צילום: אוניברסיטת טורונטו)
(צילום: אוניברסיטת טורונטו)

פצעי לחץ הם גורם מוביל לזיהומים, אשפוזים ומוות בקרב אנשים המשתמשים בכיסא גלגלים. מומחים מאוניברסיטת טורונטו והחברה SensiMAT Systems פיתחו מערכת חיישנים לכיסא גלגלים, שתוכל לסייע למנוע את הסיבוך המסוכן.

 

פצע לחץ הוא למעשה "חנק" של רקמה בגלל חוסר באספקת דם וחמצן. פצע לחץ מתרחש בעיקר כאשר בליטה של עצם לוחצת על העור מצד אחד ומשטח כלשהו לוחץ מהצד השני, למשל במצבים של ישיבה ממושכת. במצב כזה אין זרימה טובה של דם ונגרם פצע. במצב שבו אזורים מסוימים בגוף הם חסרי תחושה, פצע כזה יכול להתפתח לשלב מתקדם מבלי שהחולה ישים לב.

 

המערכת החדשה SensiMAT פותחה כדי לסייע לאנשים המשתמשים בכיסאות גלגלים למנוע מפצעי הלחץ להיווצר מלכתחילה. המערכת מורכבת ממשטח עם חיישני לחץ, המותאם לכריות הישיבה הקיימות היום בכיסאות גלגלים.

 

ברגע שהמשתמש יושב בכיסא, טכנולוגיות בלוטות' שולחת אותות מהמשטח לאפליקציה סלולארית, המתריעה כאשר מתחיל להיווצר לחץ ומיידעת איפה הוא נוצר, באמצעות נקודות אדומות לאזורים בעייתיים ונקודות ירוקות לאזורים ללא לחץ.

 

מאחר וניתן לעקוב אחר ההתראות מרחוק, המערכת אידיאלית גם למטפלים של אנשים שאינם יכולים להגיב להתראות של המערכת ולהזיז את עצמם.

 

המערכת כרגע נמצאת בבדיקות במכון השיקום של טורונטו ובמרץ החברה מתכננת לפתוח בקמפיין לגיוס משאבים מהציבור שיאפשרו לה להוציא את המוצר לשוק.

 

 

בחן את עצמך: האם אתה עושה הכל כדי למנוע פצעי לחץ?

 

לפרטים נוספים באתר אוניברסיטת טורונטו