טרשת נפוצה
מנהלי קהילה
מובילי קהילה
פירות סגולים
אכילה של פירות סגולים כמו אוכמניות ושתיית תה ירוק יכולה לעכב התקדמות של מחלות כגון אלצייהמר, טרשת נפוצה ופרקינסון, כך על-פי דיווח מאוניברסיטת מנצ'סטר.
מחקר חדש נערך בראשותו של פרופ' דגלאס קל, פורסם בעיתון המדעי Archives of Toxicology, בו נמצא שחלק גדול מהמחלות הניווניות בחלקן מושפעות מקשרי ברזל חלשים אשר מביאים לייצור של רעלנים מסוכנים. רעלנים אלו נקראים hydroxyl radicals, והם גורמים למחלות דה-גנרטיביות מסוגים שונים, בחלקים שונים של הגוף.
בכדי להגן על הגוף מפני מגוון הסכנות שקשרי הברזל החלשים יכולים לגרום, חיוני לקחת מרכיבי תזונה הידועים כ- iron chelators, אשר יכולים לחזק את קשרי הברזל.
פירות בצבעים בהירים וירקות, הן מקור מעולה ל- chelators, ותה ירוק כמו-גם פירות סגולים נחשבים כבעלי הסיכוי הטוב ביותר ליצור קשרי ברזל חזקים ביעילות.
עם זאת, מציין פרופ' קל, שבניגוד לפרסומים סותרים קודמים, אין ל- יין האדום אפקט דומה וכי השפעתו על הגוף שונה מזו של התה והפירות.
המחקר החדש מתקף בפעם הראשונה את הקשר בין מחלות רבות כל כך והנוכחות של צורה מסוכנת של ברזל, ומעניק רמז חשוב לדרך בה נוכל להאט את התופעות הללו.
פרופ' קל מסביר שהתובנה כי קשרי ברזל חלשים מידי מגבירים את קצב התקדמותן של מחלות, מאפשרת התבוננות מחודשת על נושאים בהם המחשבה הקונבנציונאלית יכולה להטעות ואף להיות מסכנת. לדוגמא, ויטמין C נחשב כבעל יכולת טובה לתרום להגנת הגוף מפני רעלנים ומחלות. אך פרופ' קל טוען כי ויטמין C יכול להביא לתוצאה הפוכה במידה ויפגוש יוני ברזל שאינם קשורים. רק כאשר הברזל בגוף הוא יציב ו"קשור בבטחה" יוכל ה- ויטמין C לפעול ביעילות.
פרופ' קל אומר: "חלק גדול מהביולוגיה המודרנית מתרכזת בתפקיד הגנים השונים במחלות בבני אדם. חשיבותו של הברזל ייתכן והתפספסה מכיוון שאין גן לברזל. אני הבלטתי בעבודת המחקר שלי את חשיבות הברזל והשפעותיו הרבות, ממנו יוצאים ניבויים רבים שיש לבוחנם במחקרי המשך. אם ממצאי והשערותיי נכונות, ייתכן ונשנה את הדרך בה אנו מבקשים למנוע מחלות ואולי אפילו לרפא מחלות בעתיד".
מתוך ה- ScienceDaily
לגישה אל המאמר המלא לחצו כאן.
תרגום ועריכה: ערן ברקוביץ