מחלות לב
מנהלי קהילה



מובילי קהילה



פירות וירקות בילדות- עורקים בריאים בבגרות
מחקר: לילדים שאוכלים הרבה פירות וירקות סיכון נמוך יותר לעורקים נוקשים בהמשך החיים

ילדים שאכלו הרבה פירות וירקות הם בעלי עורקים יותר בריאים ופחות נוקשים כמבוגרים צעירים, בהשוואה לילדים שלא אכלו הרבה פירות וירקות. כך עולה ממחקר חדש שפורסם בכתב העת של איגוד הלב האמריקאי: Circulation.
החוקרים השוו גורמי סגנון חיים בילדות ובגרות, כולל צריכת פירות וירקות, צריכת אלכוהול ועישון עם מצב נוקשות העורקים, בקרב יותר מ- 1,600 פינים שבתחילת המחקר היו בין גילאי 3 ל- 18. הנחקרים היו תחת מעקב במשך 27 שנים.
התוצאות הראו כי ילדים שאכלו פחות ירקות ופירות היו בעלי מדדים שהצביעו על קשיחות עורקים גדולה יותר כמבוגרים, אפילו לאחר שהחוקרים נטרלו את השפעתם של גורמים כגון רמות הכולסטרול (שיכולות לנבוע מגנטיקה ולאו דווקא מהתזונה).
החוקרים מסבירים כי נוקשות העורקים קשורה לטרשת עורקים, גורם סיכון מרכזי למחלות לב וכלי דם. טרשת עורקים הוא מצב בו שומן, כולסטרול וחומרים אחרים מצטברים בעורקים, עד שהם גורמים להצרת והתקשות העורקים. מדובר בתהליך שנמשך שנים, אפילו עשורים והמחקר הנוכחי מראה כי תזונה בריאה, אפילו בילדות, עוזרת למנוע את התפתחותו.