מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותפחות סוכר אחרי הארוחה השניה ביום

פחות סוכר אחרי הארוחה השניה ביום

לסוכרתי אולי כדאי לאכול חטיף חלבון לפני ארוחת הבוקר


צילום: אתר panthermedia
צילום: אתר panthermedia

 

מחקר קטן שנעשה באוניברסיטת ניוקאסל באנגליה מציע שאכילת חטיף עתיר חלבון ודל בפחמימות לפני ארוחת הבוקר יכול להפחית רמות גלוקוז בדם אחרי ארוחת הבוקר ב- 40%.
רמות הסוכר הגבוהות אחרי הארוחה הם מהמזיקים המלווים סוכרת וקשורים עם מחלות לב.


היות וכבר ידעו שאחרי הארוחה השניה רמות הסוכר בדם נמוכות יותר, בחנו החוקרים 10 גברים ונשים עם סוכרת 2 שטופלו בתזונה ובמטפורמין.


יומיים נבחנה רמת הסוכר בדם שלהם אחרי ארוחת הבוקר: יום אחד אחרי ארוחת בוקר בלבד ויום שני אחרי ארוחת בוקר שקדמה לה אכילת חטיף (הכיל: 30 ג' פולי סויה ו- 30 ג' יוגורט) שעתיים לפני הארוחה.
כשאכלו המשתתפים את החטיף היתה רמת הסוכר שלהם אחרי אותה ארוחת בוקר ב- 40% יותר נמוכה.


המחקר דורש הרחבה אבל כדאי לנסותו לאנשים הסובלים מרמות סוכר גבוהות במיוחד אחרי הארוחה.


Diabetes Care, 2010, 33(12), 2552-2554
 

 

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט

מינרבה1
13/01/11 9:39

עד לא מזמן...בבוקר אכלתי גבינה - ירקות, התנזרתי מלחם בכלל.

אפשר לנסות ביצה קשה + ירקות

טופו + ירקות

אחרי שעתים, לאכול שוב ? ??

(לאחרונה הכל השתנה אצלי בגלל הסטטינים. ציינתי כבר בפוסט אחר, שלא יכולתי לאכול מוצרי חלב, ירקות ועוד . מאז שהפסקתי אני חוזרת לעצמי. גם לירקות)

אני הייתי מציעה לבחון עם ירקות או מיץ ירקות שכן אינטואיטיבית אני חושבת שזה טוב מלהעמיס חלבון.

מינרבה1
13/01/11 8:14

ממליצה מאוד לנסות

ממליצה שאנשים יכתבו על נסיונם ועל מתכונים