סוכרת סוג-2
מנהלי קהילה
פחות סוכר, יותר בריא?
לא תמיד הורדת רמות סוכר אגרסיבית לסוכרתי, משפרת את בריאותו. מה צריך לקרות כדי שנקבל מידע לא נח ונוותר על תאוריה שנראית נכונה?
ההנחה הבסיסית של חולי סוכרת היא שכמה שיהיה פחות סוכר גבוה בדם כך יהיה מצבם טוב יותר. זה נכון באופן טבעי, אבל כשלשם כך מעמיסים על הגוף תרופות ואינסולין זה לא תמיד כך.
אז לאן צריך להתכוון חולה הסוכרת בניהול התנהגותו הבריאותית ל- HbA1c 7%? 6.5%? יותר נמוך? למרות שהרבה רופאים מאמינים בפיקוח הדוק לרמות נמוכות של HbA1c המימצאים האחרונים מראים שזה לא תמיד יותר בריא. בסקירת journalWATCH את המחקרים האחרונים אפשר לראות בגדול ששמירה קפדנית מדי על כמה שפחות HbA1c הובילה בסופו של דבר להשמנה ולמצבי היפוגליקמיה קשים (שהזיקו במיוחד לחולי לב).
כיום ממליצים חלק מעורכי הבריאות לחולה הסוכרת לכוון ל- HbA1c קצת יותר גבוה מהטבעי, להשתדל רק עם תרופה אחת ולא לדחוף עם עוד תרופות ל- HbA1c נמוך מ-7.
נראה שבקרוב תקבל הדרך הטבעית (תזונת ירקות, תנועה, רוגע) להורדת רמות הסוכר משנה תוקף.
פרופ' איתמר רז מצביע על"זכרון מטבולי" ומציע לשנות את הגישה הטיפולית הכוללת שרווחה עד לאחרונה. כדאי להתחיל את הטיפול מוקדם, בשלב הפרה-סוכרתי ולשם כך דרושה אסטרטגיית בריאות מחודשת.
Evid Based Med. 2009, 14(3), 68-69
תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט
לימור2
המלצה חמה לכול חולי הסכרת (לצערי אבי נפטר ממחלה זו) ההמלצה היא לדאוג למצב הרוח שלכם הפנימי, אם אתם ביקורתיים ויש לכם נטייה לראות את חציה הריק של הכוס, שנו את גישתכם הבסיסית - נסו תמיד לראות מה יש, התרכזו בחיוביות בכל תחום של חייכם, הורידו את רמת השיפוטיות והכעסים,
עשו עבודה פנימית על שינוי דפוסים אלו בכל רמה שהיא קיימת אצלכם בחיים,גשו לשיחות בנדון,
התמודדו באהבה עם המתיקות שהחיים מציעים וכתוצאה ישירה גם הלבלב שלכם ינהג בהתאם ורמת מחלת הסוכרת תפחת בגופכם.
אנשים צריכים ללמוד להמתיק את חייהם וגופם יגיב בהתאם.
השינוי צריך לבוא מבפנים.
בהצלחה לכולם ורפואה שלמה,
שלמה כלומר כל החלקים שבנו פיסי ריגשי נפשי רוחני.
לימור