מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

גמילה מעישון

מנהלי קהילה

ד
ד"ר יעל בר-זאב
רופאה, מומחית בבריאות הציבור, עם מיקוד בתחום קידום בריאות ורפואה מונעת.  אני יועצת לגמילה מעישון, ויו"ר החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל. במרץ 2019 סיימתי דוקטורט מאוניברסיטת ניו-קאסל באוסטרליה שהתמקד בשיפור הטיפול לגמילה מעישון שניתן לנשים הרות אבוריגיניות מעשנות. עם חזרתי לארץ השתלבתי כחוקרת ומרצה בכירה בבית הספר לבריאות הציבור, הפקולטה לרפואה באוניברסיטה העברית
נילי בראון
נילי בראון
מטפלת בהתמכרויות, יועצת ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון, מדריכה במיומנויות הראיון המוטיבציוני. עובדת במוקד הלאומי הטלפוני לגמילה מעישון של משרד הבריאות. בעלת תואר ראשון בלימודי התמכרות (BSc Addiction Studies) מאוניברסיטת לידס באנגליה. 

מובילי קהילה

מוג'ו
מוג'ו
מאובחן עם טרשת נפוצה אבל הוחלט ביני לביני לא לתת לזה להשפיע עלי. התחלתי לרוץ, הפסקתי לעשן (דבר שמתגלה כאתגר לא קטן) ובוחר בחיים. 
Yael Ya
Yael Ya
שלום, שמי יעל, ואחד הדברים שאני הכי גאה בהם בחיי הוא שהפסקתי לעשן לפני 8 שנים עישנתי קופסה וחצי ליום, עישנתי הרבה מעבר למה שבכלל רציתי ואפשר בהחלט לומר שהעישון השתלט לי על החיים- על הארנק, על מע' העצבים, על האישיות, ולמרבה הצער גם הרס בגופי מספר חלקות טובות לאחר מהפך בכל צורת החשיבה שלי- יום אחד הצלחתי לנתק את השלשלאות ולצאת לחופשי - וואוו- זה התגלה לי כדבר הכי טוב שאי פעם עשיתי עבור עצמי, ואני עדיין נהנית מהתגמולים הרבים של היותי לא מעשנת וחייבת לזה תחושת שפע, בריאות ושגשוג אז כן, יש כזה דבר להפסיק לעשן בהצלחה, מוזמנים להצטרף אליי. זה תענוג אמיתי :-)
כמוניגמילה מעישוןחדשותפותחים שנה – מפסיקים לעשן

פותחים שנה – מפסיקים לעשן

החלטתם שב-2015 כבר לא תעשנו? קהילה חדשה שנפתחה בכמוני תסייע לכם לעמוד בהחלטה


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

תחילתה של שנה אזרחית חדשה היא באופן מסורתי מועד פופולארי בו רבים מאתנו מקבלים החלטות חדשות הנוגעות לחיינו ומציבים לעצמנו מטרות לשנה הקרובה במגוון תחומים. אחת ההחלטות הנפוצות המככבות ברשימות ה-'New Year's resolution' כפי שנקרא המושג באנגלית, היא להפסיק לעשן. סקר שנערך בשנה שעברה עבור הארגון Legacy למען בריאות הציבור בארה"ב, מצא כי 56% מהבוגרים המעשנים החליטו להפסיק לעשן עם תחילת שנת 2014 – בשל ההוצאות הכספיות הגדולות או בכדי לשמור על הבריאות ולהאריך את החיים.

 

אך כפי שמחקרים מראים, גמילה מעישון אינה קלה ורק אחוזים בודדים מהאוכלוסייה מצליחים להיגמל בכוחות עצמם. מתוך תובנה זו, וכדי לסייע למעשנים שהחליטו לסמן את 2015 כשנת הגמילה שלהם, פתחנו ברשת החברתית בריאותית "כמוני" קהילת גמילה מעישון שתעניק כתף תומכת וייעוץ מקצועי ותסייע להם להגשים את היעד.

 

הקהילה תאפשר לאנשים המעוניינים להיגמל מעישון או נמצאים בשלבי גמילה, להיוועץ עם מומחים בתחום, להיחשף למידע מקיף בנושא, לדבר זה עם זה וללמוד מניסיונם של אחרים, על מנת לקבל ולתת תמיכה מקצועית ורגשית במהלך המסע המאתגר של גמילה מעישון.

 

קהילת הגמילה מעישון מנוהלת על ידי ד"ר יעל בר-זאב, יו"ר החברה הרפואית למניעה ולגמילה מעישון בהסתדרות הרפואית בישראל ומנהלת המרכז למניעה ולגמילה מעישון בחטיבה לבריאות בקהילה, הפקולטה למדעי הבריאות, אוניברסיטת בן-גוריון בנגב, ועל ידי נילי בר-און, יועצת לבעיות התמכרות ומנחת קבוצות מוסמכת לגמילה מעישון. כמו כן יתארחו בה מומחים נוספים, בהם תזונאים העוסקים בגמילה מעישון.

 

בקהילה תוכלו למצוא חדשות עדכניות על עישון וגמילה וגם מדריכים שונים שיעזרו לכם בתהליך הגמילה בהם: איך להיגמל מסיגריות בלי להשמין? מה הם תסמיני הגמילה הצפויים ואיך להתמודד עמם? איך אפשר לעזור לבן משפחה או חבר להפסיק לעשן? איזה טיפולים לגמילה מעישון כלולים בסל הבריאותאיך לא לחזור לעשן? ועוד.

 

כמו כן תמצאו באתר תכני גולשים (שיחות בקיר הקהילה ובלוגים אישיים), בלוגים ופורומים של מומחים ואפשרות לתקשורת פרטית בין חברי הקהילה באמצעות מערכת הודעות פנימית או צ'ט.

 

"גמילה מעישון היא הדבר הטוב ביותר שאדם יכול לעשות למען בריאותו ושיפור תוחלת חייו ואיכותם" אומרת ד"ר בר-זאב. "מרבית המעשנים מנסים להיגמל לבד וחווים קשיים בתהליך, וגם אלו הנגמלים בהצלחה בעצמם או בעזרת סדנאות, חווים חשק לסיגריה ורצון לעשן זמן רב לאחר הגמילה. קהילת כמוני לגמילה מעישון מוקמת כקהילה חברתית לתמיכה בנגמלים בכל שלב של הגמילה: כבר בהתלבטות האם להיגמל ואם כן כיצד, בתהליך עצמו, ואחריו. הקהילה תאפשר שיתוף של הידע, הניסיון האישי, הקשיים וההתמודדות איתם בין הנגמלים, ותאפשר בראש ובראשונה תמיכה בכל רגע ורגע. כמנהלת הקהילה אדאג ליחס אישי לכל נגמל, מתן עצות וידע מקצועי מהימן ומבוסס מחקרית, תוך מתן במה לכל אחד ואחד לשתף ולייעץ".

 

על פי דו"ח משרד הבריאות שפורסם מוקדם יותר השנה, בישראל מעשנים 18.7% מקרב בני 21 ומעלה. לפי הערכות המשרד רק בשנה החולפת נפטרו כ-7,000 ישראלים בעקבות עישון אקטיבי ומאות נוספים נפטרו עקב עישון פסיבי.

 

 

לקהילת גמילה מעישון לחצו כאן