מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

חוט שדרה

מנהלי קהילה

תמר פולאק
תמר פולאק
סגנית אחות אחראית במחלקה לשיקום שדרה, בית החולים לוינשטיין בעלת תואר ראשון בסיעוד ותואר שני בסוציולוגיה רפואית. בעלת ידע ומומחיות בתחום הטיפול והשיקום בנפגעי חוט שדרה.
פרופ' עמירם כ
פרופ' עמירם כ"ץ
פרופסור כ"ץ ניהל את המחלקה לשיקום שדרה במרכז הרפואי לשיקום לוינשטיין עד 30.6.2022. מאז, עוסק בייעוץ, הוראה ומחקר במחלקה וגם בייעוץ פרטי. פרופסור כ"ץ ניהל את בית החולים לוינשטיין משנת 2011 עד יולי 2019. עוד קודם לכן שימש בתפקידים שונים בבית החולים לוינשטיין החל משנת 1983. את תפקידו כמנהל המחלקה לשיקום שדרה, הוא מילא משנת 1994. פרופסור כ"ץ הוא מומחה ברפואה פיסיקלית ושיקום ובעל תואר נוסף כדוקטור לפילוסופיה (בחוג לפיזיולוגיה באוניברסיטת תל אביב). פרופ' כ"ץ השתלם בטיפול בפגיעות חוט שדרה ב- Stoke-Mandeville באנגליה והיה חבר בוועדה המדעית של החברה הבינלאומית לחוט שדרה ISCoS. יחד עם כל צוות המחלקה לשיקום שדרה בלוינשטיין פיתח סולם הערכה תפקודית לנפגעי חוט שדרה שמכתיב כיום יעדי טיפול שיקומי בנפגעי חוט שדרה במדינות רבות בכל העולם. פרטים נוספים ב- www.catzamiramprof.com

מובילי קהילה

שמואל-עדיני
שמואל-עדיני
פגוע חוט שדרה צווארי לאחר ניתוח להוצאת גידול אינטראמודולרי בגובה חוליות C2-C5 . חסר תחושה שיטחית ועמוקה.נכה בהגדרות הרפואיות,בריא בראש ובנחישות. כתבתי ספר \"שדרה כחוט השערה\" (פורסם באינטרנט) המתאר את נחישותי השיקומית בתקופה של מספר שנים ואת \"מלחמותי\" בכל התחומים הרפואיים והבירוקרטיים על מנת לחזור ולהשתלב בחברה כשווה.
כמוניחוט שדרהחדשותפולימר מונע נזק משני בחוט השדרה

פולימר מונע נזק משני בחוט השדרה

הזרקת פולימר זעיר לעכברים לאחר פגיעה בחוט השדרה עודדדה חזרת תנועה בגפיים ומנעה נזק משני בחוט השדרה


במהלך ניסוי חדשני הוזרק פולימר זעיר בשם copolymer micelles, אשר התחבר לעצבים פגועים ומנע תגובה דלקתית בתאים שמסביב למקום הפגיעה.

 

פולימר, אשר בגודלו קטן פי 100 מתא דם אדום בגוף האדם, נמצא כבר בשימוש המדע במשך שלושת העשורים אחרונים כמעביר תרופה. הפעם לא משתמשים בו לטיפול תרופתי, אלא כמתווך בתיקון ממברנה פגועה של תאי עצב.

 

התרכובת מוזרקת לגוף, דרך זרם הדם מגיעה לאתר הפציעה ושם היא מתחברת לממברנה הפגועה. עד כה, במחקרים שנעשו בעכברים פגועי חוט שדרה, נצפתה הצלחה במניעת נזק לחוט השדרה וחזרת תנועה בארבעת הגפיים. לא נצפתה רעילות בניסויים ועל כן ניתן לקבוע כי מדובר בהליך בטוח.

 

אחת המטרות בנושא זה למחקרים הבאים היא לקבוע מהו העיתוי המתאים ביותר למתן הפולימר על מנת להגן תאים הסובבים את אתר הפגיעה.

 

 על המחקר: Nature Nanotechnology, Published online: 8 November 2009 
 

החדשה נלקחה מתוך אתר Reuters

 

תרגום ועריכה: אנה רייזמן