מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותעצלנות יכולה לגרום לנו לאכול בריא

עצלנות יכולה לגרום לנו לאכול בריא

מחקר: אנשים נשנשו חתיכות תפוח יותר מאשר פופקורן בחמאה כאשר התפוחים היו נגישים יותר


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

יש דברים קטנים שאנחנו יכולים לעשות כדי להפוך את התזונה שלנו לבריאה יותר. אחד מהם זה פשוט לשים את המזונות הבריאים יותר בהישג יד. כך ניתן להשתמש בעצלנות שלנו כיתרון. 

 

חוקרים מאוניברסיטת Saint Bonaventure בניו-יורק גייסו למחקרם 56 משתתפים בריאים שהיו בגיל 19 בממוצע. 15 מהמשתתפים היו שמנים, 21 היו בעלי עודף משקל ומשקלם של יתר המשתתפים היה תקין.

 

החוקרים הושיבו כל משתתף ליד שולחן מטבח ארוך עליו קערה עם פרוסות של תפוחים וקערה של פופקורן. כשליש מהמשתתפים ישבו כשהתפוחים קרובים אליהם יותר (בטווח הגעה של היד) והפופקורן רחוק יותר (כשני מטר), שליש נוסף ישבו כשהפופקורן היה יותר קרוב אליהם והתפוחים רחוקים יותר והיתר, ששימשו קבוצת ביקורת, ישבו כשהקערות היו באותו מרחק מהם.

 

לאחר שהושיבו את המשתתף, החוקרים אמרו שהם צריכים לעזוב את החדר למספר דקות כדי ללכת להביא שאלון ושבינתיים הוא יכול לאכול מהמזון שעל השולחן.

 

כמה דקות לאחר מכן החוקרים שבו לחדר. הם תיעדו את הכמויות של התפוחים והפופקורן שנאכלו וביקשו מהמשתתף לדרג כל מזון בסולם של 1 עד 5, כש-5 מסמן "אהבתי מאוד".

 

באופן כללי, המשתתפים נטו לומר שהם מעדיפים פופקורן. אבל התוצאות שפורסמו בכתב העת Appetite הראו כי המזון שנאכל ממנו הכי הרבה היה המזון שהיה קרוב יותר, ללא קשר למשקל המשתתפים או להעדפות שלהם. אלה שהיו קרובים יותר לתפוחים צרכו את כמות הקלוריות הקטנה ביותר – הם אכלו את הכמות הכי גדולה מהתפוחים וגם את הכמות הקטנה ביותר של פופקורן. אלה שהיו קרובים יותר לפופקורן אכלו בממוצע כמות קטנה מאוד מהתפוחים וכמות גדולה מהפופקורן.

 

המסר שעולה מהמחקר הוא שאפשר לארגן סביבת מזון בה יהיה קל יותר לנו ולילדינו לחטוף את המזונות הבריאים ביותר. השינויים הקטנים האלה יצטברו וישפיעו על המשקל.

  

עוד שינויים קטנים שיעזרו לכם לרזות בלי דיאטה

 

Appetite, online February 19, 2014

לא מחקר חשוב כי האכילה הכוללת בוודאי תושפע ממה שאוכלים בזמן זה או אחר וזה לא ממש חשוב במה בחרנו ברגע נתון.