קרוהן וקוליטיס
מנהלי קהילה
על שימוש באספירין ומחלת קרוהן
מחקר: אנשים הנוטלים אספירין במשך שנה ויותר נמצאים בסיכון גבוה פי חמישה לחלות במחלת המעי הדלקתית, קרוהן
מחקרים קודמים שנערכו על דגימות רקמה במעבדה, הראו כי אספירין עלול להיות בעל השפעה מזיקה על המעי.
כדי לחקור את הקשר הפוטנציאלי בין אספירין למעיים, צוות מדענים בחן 200,000 אנשים בריאים בגילאי 30-74 מבריטניה, שוודיה, דנמרק, גרמניה ואיטליה.
לאחר מספר שנות מעקב, החוקרים גילו כי המטופלים שנטלו אספירין באופן קבוע היו בעלי סיכון גבוה יותר- פי 5 לפתח מחלת קרוהן בהשוואה למטופלים שלא נטלו את התרופה באופן קבוע או שכלל לא נטלו אותה.
הממצאים הוצגו בכנס מחלות העיכול שהתקיים בתחילת חודש מאי בניו-אורלינס. החוקר הראשי, ד"ר אנדרו הארט, מבית הספר האוניברסיטאי East Anglia לרפואה, אמר כי שימוש באספירין "יכול להיות אחד מגורמים רבים, אשר משפיעים על ההתפתחות של מחלת קרוהן בחלק מהחולים".
יחד עם זאת הוא מדגיש כי לאספירין יש השפעות מועילות רבות למניעת התקפי לב ושבץ והוא ממליץ למשתמשים באספירין להמשיך לקחת תרופה זו. לדבריו, "הסיכון של משתמשים באספירין לפתח מחלת קרוהן נותר נמוך מאוד - אחד בלבד מכל 2,000 משתמשים, והקשר עדיין לא הוכיח סופית".
כעת, נדרשים מחקרים נוספים באוכלוסיות אחרות, כדי לקבוע אם קיים קשר מובהק ולבדוק כי שימוש באספירין הוא לא רק סמן של גורם סיכון אחר, המהווה את הגורם האמיתי למחלת קרוהן. צוות החוקרים ימשיך בקרוב את עבודתו במחקר רחב יותר לתוך גורמים פוטנציאליים אחרים בהתפתחות מחלת קרוהן, ביניהם תזונה.
http://www.netdoctor.co.uk/interactive/news/theme_news_detail.php?id=19756598&tab_id=116
http://www.eurekalert.org/pub_releases/2010-05/uoea-ruo042210.php
תרגום ועריכה על ידי: אתי חסקלוביץ'