מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

סוכרת סוג-2

מנהלי קהילה

פרופ' איתמר רז
פרופ' איתמר רז
מנהל רפואי במרכז DMC, תל אביב, יו'ר מועצת הלאומית לסכרת
ד
ד"ר נירית אבירן ברק
בוגרת לימודי רפואה בטכניון. בשנת 2000 סיימתי התמחות ברפואה פנימית בבית החולים בילינסון, ובשנת 2006 התמחות בסוכרת ואנדוקרינולוגיה בבית החולים שיבא, תל השומר. כיום עובדת כאנדוקרינולוגית בכירה במכבי שירותי בריאות, במרכז הרפואי נתניה ומטפלת בחולי סוכרת, אוסטאופורוזיס, בלוטת התריס ועוד..נושא האוסטאופורוזיס קרוב מאד לליבי ויש לי מטופלות ומטופלים רבים הסובלים מבעיה זו. במקביל לומדת לימודי רפואה משלימה בשביל הנשמה. מקבלת מטופלים במסגרת מכבי שירותי בריאות בנתניה ובאופן פרטי (החזרים מקופ"ח לאומית וביטוחים פרטיים) בכפר סבא. טלפון לקביעת תור 0733700700 לאתר שלי לחצו כאן
ד
ד"ר נעמי לוין יינה
בוגרת ביה\"ס לרפואה בירושלים. מומחית ברפואה פנימית ונפרולוגיה. רופאה בכירה במכון לנפרולוגיה ויתר לחץ דם במרכז רפואי שיבא, תל השומר
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
כמוניסוכרת סוג-2חדשותעל סוכרת ואין אונות

על סוכרת ואין אונות

מחקר: למעלה ממחצית מהגברים עם סוכרת סוג 1 מושפעים מאימפוטנציה בשלב מסוים בחייהם


(צילום: Shutterstock)
(צילום: Shutterstock)

מחקר חדש מצא כי חלק מהגברים עם סוכרת סוג 1, חווים בעיות נעלמות וחוזרות של אימפוטנציה. עוד מצא המחקר כי ככל שאדם נותר זמן רב יותר עם אין אונות, כך עולה הסבירות שהבעיה תישאר קבועה. 

 

חוקרים מאוניברסיטת וושינגטון ביקשו לבחון את תופעת האימפוטנציה בקרב חולי סוכרת סוג 1. הם התבססו על נתונים ממחקר ארוך טווח על סיבוכי הסוכרת שהחל בשנת 1994. סך הכל נכללו במחקרם 636 גברים שהמעקב אחריהם נמשך 16 שנים. בכל שנה הגברים נשאלו אם הם סבלו מאימפוטנציה. 

 

לאחר מקרה ראשון של אין אונות, הנחקרים סווגו ככאלה שקיבלו חזרה את יכולותיהם, אם הם לא דיווחו על אימפוטנציה בשום שלב בחמשת השנים שלאחר האירוע.

 

לפי הממצאים שהוצגו בכנס השנתי של האיגוד האירופאי לחקר הסוכרת, שכיחות בעיות הזקפה עלתה מ-5.5% ב-1994 ל-33.6% בשנה ה-16 למעקב.

 

יותר ממחצית (53.5%) מהגברים הסוכרתיים דיווחו על לפחות פעם אחת בה סבלו מאין אונות ב-16 שנות המעקב. החוקרים מסבירים כי מדובר בסיכון גבוה פי 3 לבעיות זקפה בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

 

מתוך אלה שדיווחו על אימפוטנציה, הייתה תת קבוצה של אנשים שהבעיה נעלמת ושבה אצלם מידי כמה זמן. היו גם כאלה שהבעיה נשארה אצלם לצמיתות וכאלה שלא סבלו מהבעיה שוב אחרי שהיא צצה לראשונה.

 

החוקרים דיווחו כי שניים מהגורמים שהיו קשורים באופן משמעותי לחזרת האימפוטנציה הם גיל ורמות ההמוגלובין המסוכרר – מדד המעיד על ממוצע רמות הסוכר ב-3 חודשים האחרונים ולכן מהווה מדד טוב לשליטה בסוכרת. לדבריהם, זה מראה כי שליטה ברמות הסוכר בדם עשויה להיות המפתח לבעיה.

 

עוד מצאו החוקרים כי הסבירות לחזרה לכשירות תוך חמש שנים פחתה עם כל שנה קודמת נוספת בה דווח על אין אונות. באלה שדיווחו פעם אחת על אין אונות, 67.7% חזרו לתפקד מינית תוך חמש שנים. לעומת זאת, בקרב אלה שדיווחו על אימפוטנציה ארבע שנים ברציפות רק 33% חזרו לתפקד ובקרב אלה שדיווחו על בעיות זקפה חמש שנים ברציפות הנתון עמד על פחות מ-20%.

 

לדברי החוקרים, בשלב הבא יש לבדוק אם קיימת נקודת אל חזור, בה אימפוטנציה הופכת לקבועה, ולאתר את המדדים הפיזיולוגיים, ההתנהגויות והטיפולים, שמנבאים סיכון ומפחיתים סיכון לכך שהאימפוטנציה תהפוך לכרונית.
 

 

J Urol. 2013, 190(1), 15-16

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט 

 

למידע נוסף על סוכרת ובעיות בתפקוד המיני>>