מידעהצהרת נגישות
תצוגת צבעים באתר(* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג chrome ו- firefox)תצוגה רגילהמותאם לעיוורי צבעיםמותאם לכבדי ראייהא+ 100%א-סגירה

מנהלי קהילה

ד״ר הדר מילוא-רז
ד״ר הדר מילוא-רז
מומחית לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה. התמחות: התמחות בפנימית, בית חולים ע״ש שיבא התמחות שניה במכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם וסכרת, בית חולים ע״ש שיבא נסיון: ניהול מרפאה בקופ״ח כללית הדרכה במרכז לסימולציות רפואיות (מס״ר) בוגרת בית הספר לטיפול בהשמנה ״SCOPE״ עובדת כיום כרופאה בכירה במכון האנדוקריני וב״מרכז הישראלי לטיפול בעודף משקל״ בבית חולים ע״ש שיבא.
מרינה ברושי
מרינה ברושי
- דיאטנית קלינית, היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים בילינסון, מרכז רפואי רבין - מרפאת סוכרת, השמנה ומחלות מטבוליות- בית חולים בילינסון. - דיאטנית סוכרת מכבי שירותי בריאות - קליניקה פרטית ברחובות השכלה: דיאטנית קלינית R.D – רישיון משרד הבריאות. BS.C במדעי התזונה, הפקולטה לחקלאות רחובות, האוניברסיטה העברית. קורסים מקצועיים: קורס "טיפול תזונתי בסוכרת לדיאטנים.יות" -המרכז האקדמי ללימודי המשך ברפואה אוניברסיטת תל אביב. NLP THERAPIST – מכללת NLP PRO מדריך חדר כושר – בית הספר למקצועות הספורט, הסמכה פונקציונליים אימוני התנגדות וTRX קורס תזונת ספורט לדיאטנים – המרכז למניעת השמנה ותזונת ספורט מירי חדד. אתר- https://marina791990.wixsite.com/website פייסבוק- https://www.facebook.com/MarinaBroshiDiet/?ref=bookmarks אינסטגרם : https://www.instagram.com/balanced.diabetes/ על היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון: https://hospitals.clalit.co.il/rabin/he/departments-and-clinics/para-medical-units/Pages/nutrition_and_diet_unit_beilinson.aspx
שרון לוטן פסיכולוגית
שרון לוטן פסיכולוגית
פסיכולוגית רפואית מומחית. בעלת ניסיון רב בעבודה עם מבוגרים המתמודדים עם השמנה, לפני ואחרי ניתוח בריאטרי, במסגרת טיפול פרטני או קבוצתי. בנוסף מטפלת במבוגרים ובני נוער המתמודדים עם מצבים רפואיים שונים במטרה לקדם את בריאותם הגופנית ורווחתם הנפשית. עובדת במסגרת ציבורית ובקליניקה פרטית.
דר אסנת רזיאל
דר אסנת רזיאל
רופאה כירורגית מומחית בכירורגיה בריאטרית להרזיה עם מחויבות עמוקה לטיפול בהשמנת יתר באמצעות גישה מקיפה ורב תחומית הכוללת טיפולים הוליסטיים ותרופתיים. עומדת בחזית הטיפול בהשמנת יתר, לאחר שהקמתי ומנהלת את אסיא בריאטריק - מרכז רב תחומי לטיפול בהשמנה בקבוצת אסיא מדיקל, במרכז הרפואי אסותא רמת החייל בתל אביב. מרכז זה מספק טיפול חדשני ומותאם אישית לאנשים החיים עם השמנה. מעבר למומחיות הכירורגית שלי, יש לי עניין רב ללימוד ולחדשנות. סיימתי לימודי טיס והעשרתי את השכלתי ברפואה אינטגרטיבית, מיינדפולנס, פסיכולוגיה חיובית, טיפול בגישת המטאיזם, תטא הילינג, אימון הוליסטי, רפואת אורח חיים ובינה מלאכותית. הגישה ההוליסטית שלי מתייחסת לגוף ולנפש בתהליך הריפוי, עם דגשים על ששת היסודות של אורח חיים בריא: תזונה מאוזנת עם דגש על הצומח, פעילות גופנית, שינה מיטבית, ניהול מתחים, קשרים חברתיים והגשמה עצמית. פרויקט הדגל שלי- לחיות בגדול מגלם את חזוני ההוליסטי על ידי שילוב טיפול תרופתי להרזיה עם שינוי אורח החיים ותמיכה רגשית. ניתן להתיעץ עימי בווטסאפ: 052-4261103 או במייל: [email protected]

מובילי קהילה

razm121
razm121
עברתי ניתוח מעקף קיבה לפני כשבע שנים .הדרך הניתוחית שלי, הייתה רצופה בעליות רבות ומורדותמהם למדתי רבות על סוגיי  הניתוחים הבריאטרים ועל המעקף בפרט.מזמין אותכם, להצטרף יחד למסע ולדרך אשר אתם עושים בקבוצה לניתוחים בריאטרים.רק יחד נגיע למטרה אשר הצבנו לעצמנו.  
Ruths
Ruths
סובלת מדלקת מפרקים שיגרונית וניוונית, ומחפשת להחליף מידע בנושא
כמוניהשמנהחדשותעל השינויים הקטנים שיעזרו לכם לרזות

על השינויים הקטנים שיעזרו לכם לרזות

לא תמיד צריך דיאטה. שינויים קלים יכולים להוביל להרזיה ארוכת טווח. מהם השינויים ואיך צריך ליישם אותם?


לאכול משהו קטן כל 3-4 שעות (צילום: Shutterstock)
לאכול משהו קטן כל 3-4 שעות (צילום: Shutterstock)

מחקרים קודמים הראו שאם מתמידים בשינויים קטנים בהרגלי האכילה, ניתן להגיע להרזיה משמעותית. מחקר חדש בחן איזה שינויים יסייעו להרזיה ואיך ניתן להתמיד בהם מספיק זמן כך שיהפכו להרגל. 

 

המחקר בחן תוכנית אינטרנטית שנוהלה על ידי אוניברסיטת קורנל - "האתגר הלאומי לאכילה חסרת דעת" - ששמה דגש על שינויי הרגלי אכילה במקום על דיאטה.

 

"אכילה חסר דעת" זה ביטוי שטבע ד"ר בריאן וונסיק, פסיכולוג מאוניברסיטת קורנל, המתאר הרגלי אכילה שאינם מודעים העשויים להוביל להשמנה.

 

המשתתפים מילאו שאלונים על מנהגי האכילה שלהם ועל היעדים שהם מבקשים להגיע אליהם. בהתאם לנתונים האישיים, נשלחו לכל משתתף 3 עצות לשינויי התנהגות בהם היו צריכים להתמיד במשך חודש. כל העצות הוכחו מחקרית ונלקחו מהספר של וונסיק "אכילה חסרת דעת: למה אנחנו אוכלים יותר ממה שאנו חושבים". 

 

השינויים המועילים ביותר 

 

בין ההנחיות שהמשתתפים אמרו שהיו המועילות ביותר:

 

* להשאיר על הדלפק רק מזונות בריאים
* לא לאכול מתוך אריזה, רק על צלחת
* לאכול משהו חם תוך שעה מהרגע שמתעוררים
* לאכול משהו קטן מדי 3-4 שעות
* להניח את הסכו"ם בין הנגיסות כדי להאט את קצב האכילה

 

במהלך החודש יכלו המשתתפים לעקוב אחר היצמדותם לתוכנית באמצעות מילוי רשימות ולקבל אימיילים עם תזכורת לשמירה על ההנחיות. בסוף החודש המשתתפים התבקשו לדווח על התנהלותם בסקר מיוחד.

 

מתוך כ-2,000 אנשים שנרשמו לתוכנית, כ-500 השלימו לפחות דיווח אחד. 83% מהם הציבו את ההרזיה כיעד, 10% הציבו אכילה בריאה כיעד, 5% ביקשו לשמור על המשקל הקיים ו-2% הציבו עזרה לבני משפחה באכילה נכונה כיעד.

 

במהלך התכנית 42% רזו ו-27% שמרו על משקלם. שיעורי ההרזיה היו גבוהים יותר בקרב אלה שדיווחו על עקביות בשמירה על ההנחיות.

 

אלה ששמרו על ההנחיות יותר מ-25 ימים בחודש, דיווחו על הרזיה של כ-1 ק"ג בחודש ואלה שנשארו בתוכנית לפחות 3 חודשים והגישו לפחות 2 דו"חות התנהלות, רזו בממוצע 1% ממשקלם הראשוני.

 

מה מנע מאנשים להתמיד בתוכנית? עצות שלא מתאימות לאופי האדם, שיכחה, היותם של האנשים עסוקים מידי, אכילה רגשית ואירועים מיוחדים כמו חופשה.

 

לדברי החוקרים, תוצאות המחקר מאשרות כי שינויים עקביים בהתנהגויות האכילה היומיות יכולים להוביל לירידה הדרגתית במשקל ולהרגלי אכילה בריאים יותר. עם זאת, חשוב למצוא הנחיות מתאימות וברות ביצוע איתן ניתן להתחיל. בהמשך, אחרי שלומדים את העיקרון, כל אדם יכול להוסיף שינויים משלו שיעזרו לו להשיג את המטרה.

 

 

עוד שינויים קטנים שיעזרו לכם לרזות בלי מאמץ 

 

J Med Internet Res 2012, 14(6), e168

 

תרגום ועריכה: ד"ר דינה ראלט